Ukoliko nije sazrelo prirodnim putem može da bude JAKO OPASNO: Obratite pažnju na ovu VOĆKU kada je kupujete!

Najžena Vesti 01.12.2021 16:17 0

Voće koje je veštački sazrevalo može da naruši imuni sistem, isto važi i za povrće

Ukoliko nije sazrelo prirodnim putem može da bude JAKO OPASNO: Obratite pažnju na ovu VOĆKU kada je kupujete!

pixabay

Jačanje imuniteta ishranom je važno ne samo tokom pandemije, već i u trenutku kada sezonske infekcije počinju i trudimo se da organizam zaštitimo od upalnih procesa i bolesti.

Već smo vam rekli koje namirnice koje slabe imunitet, kao i zašto ne vredi da pijete limunadu, a sada vam otkrivamo kako čak i voće i povrće, sastavni deo zdrave ishrane, može da oslabi imunitet.

Dobro pazite kada kupujete voće i povrće, jer kao što nutricionisti kažu, samo ono što je sezonsko i blisko podneblju na kom živite imaće pravo blagotvorno dejstvo na organizam.

A voće koje je veštački sazrevalo može da naruši imuni sistem, isto važi i za povrće!

U čemu je stvar?

Ako u, recimo, decembru kupite jagode, naravno da one nisu sazrevale na Suncu, prirodno. Znaćete to i po njihovom ukusu. Isto važi za svo nesezonsko voće ili povrće koje kupite jer ste se uželeli ukusa, ili vam je potrebno za neki poseban recept. I time pravite veliku štetu, čak i kada su u pitanju jabuke koje važe za najzdravije!

Veštačko, ubrzano sazrevanje najčešće je produkt pesticida i drugih hemikalija koje nikako ne želite u svom sistemu.

Da bi ta voćka ili povrće bili "zreli", očekivane boje i mirisa, nakljukani su hemijom koja je omogućila da sazru, a potom se ne pokvare dok ih dobavljač ne dostavi u prodavnicu.

Ali, vratimo se korak pre nego što je ta hrana stigla do vas. Ako je ubrana pre nego što je sazrela, da bi mogla da bude čuvana i transportovana, sadrži suptancu lektin. Ona prirodno iščili iz biljke tokom procesa sazrevanja, ali u voću i povrću ubranom ranije će ostati a nikako nije dobra za imunitet.

Laktin negativno utiče na dobre bakterije koje žive u našem sistemu za varenje i čine važan deo imuniteta.

Ukoliko narušite mikrobiom, čitav "svet" bakterija koji živi u našem organizmu, znajte da posledice mogu da budu ozbiljne - potrebno mu je i do dve godine da se vrati u prvobitno stanje!

 

Komentari (0)
Loading