NEMA ŠANSE da gladujete, a želite da skinete PAR KILOGRAMA? VOLUMETRIKS dijeta je HIT za kojim su svi POLUDELI!

Vesti 29.07.2021 21:07 0

Ako spadate u one koji se baš teško odriču obroka i odbijaju da gladuju, a svakako žele da smršaju možda je volumetriks dijeta trend kom ćete se i vi pokloniti.

NEMA ŠANSE da gladujete, a želite da skinete PAR KILOGRAMA? VOLUMETRIKS dijeta je HIT za kojim su svi POLUDELI!

unsplash.com

Volumetriks je vrlo brzo postao planetarno popularan trend u ishrani upravo zbog raznovsnih namirnica, ali i osećaju sitosti koji imate sve vreme tokom dijete.

Naučno je dokazano da brza i jeftina hrana puna aditiva manje drži sitim od iste kalorijske vrednosti povrća, koje je uz to i znatno zdravije. Sama količina povrća biće znatno veća od identičke kalorijske vrednosti obroka iz fast fuda i na taj način ispuniće želudac mnogo više, a osećaj sitosti ostaće dugo nakon završenog obroka.

Volumetriks je savršen režim ishrane za vegetarijance, jer se u suštini forsira voće i povrće, mahunarke i integralne žitarcie. No, meso i riba nisu zabranjeni, pa ukoliko poželite da uz veliku činiju salate i priloga od povrća pripremite i finu porciju ribe-nećete pogrešiti.

Ovaj režim ishrane zasniva se na jelovniku bogatim vodom, povrćem i voćem, ali i namirnicama siromašnim skrobom, takođe prehrambenim vlaknima, odnosno žitaricama celog zrna, nemasnim mesom, mesom pernate živine, ribom, nemasnim mlekom i fermentisanim mlečnim proizvodima, kao i kombinacijama ovih namirnica u supama i salatama.

Ono što je sjajno za ovakj režim ishrane je da možete konzumirati gotovo sve vrste hrane. Ipak trebalo bi da određene namirnice, poput ulja, orašastih plodova, sireva, masnog mesa, krekera, čipsa i drugih grickalica, zatim poslastica, keksa i čokolade svesti na minimum.

Volumetrik ima za fokus krucijalnu promenu navika u konzumiranju hrane, a manje na nagli i veliki gubitak kilograma. U proseku se unosi oko 1.600 kalorija na dan, što je deficitarno za 500 kalorija od prepreka opšte populacije. Tako se može kontrolisano gubiti od 0,5 do 1,5 kilograma nedeljno.

Komentari (0)
Loading