Pojavila vam se BELA linija na donjem vešu: Doktori ističu da sve ŽENE moraju da znaju šta ovo znači!

Andrea Orlandić Vesti 07.12.2021 18:16 0

Ako ste se pitali zašto ponekad vidite blede linije na donjem vešu, niste jedine, a iznenadiće vas i činjenica da mnoge devojke i žene ne znaju uzrok

Pojavila vam se BELA linija na donjem vešu: Doktori ističu da sve ŽENE moraju da znaju šta ovo znači!

Shutterstock

S obzirom na popularnost ove teme, čini se da je to mana u obrazovanju koju treba ispraviti.

Mnoge žene na Internetu pisale su kako osećaju neprijatnost i brigu zbog ove pojave, a kustosi iz Muzej o vaginama u Londonu ističu da to je sasvim normalno.

- Dobijamo mnogo povratnih informacija od žena koje nisu znale da se to dešava ili ih je zanimalo zašto se to dešava. Blede mrlje na donjem vešu nisu znak prljavštine ili loše higijene, to je nešto što se dešava kada potpuno zdrave vagine provodi vreme u kontaktu sa tkaninom, a to je posebno primetno na tamnijim tkaninama - objašnjavaju iz muzeja.

Nivoi vaginalnog sekreta variraju tokom života, obično oko 3,8 - 4,5 pH u godinama kada imate menstruaciju, i nešto iznad pre puberteta i posle menopauze.

- Ovaj sekret se povećava tokom ovulacije i trudnoće zbog povećanja cervikalne sluzi - dodao je ginekolog dr. Alek Eskander, a doktorka Zoi Vilijams ističe da i mnogi zdravstveni radnici nisu upućeni kada je reč o ovoj pojavi, piše "IFLScience".

Komentari (0)
Loading