Manjak OVOG VITAMINA vidi se na NEZGODNOM delu tela: Jedna promena na koži ukazuje na problem!

Najžena Vesti 08.12.2021 17:00 0

Jedan od simptoma nedostatka vitamina C primetićete na koži zadnjice.

Manjak OVOG VITAMINA vidi se na NEZGODNOM delu tela: Jedna promena na koži ukazuje na problem!

E.A

Pomislili biste da su u razvijenim zemljama, gde namirnica ima u izobilju, nedostaci vitamina prava retkost ali biste se prevarili, procenjuje se da jedna od 20 osoba ima nedostatak vitamina C.

Ovaj važni vitamin, odgovoran za mnoge procese u telu među kojima je i imunitet, nalazi se u povrću i voću i trebalo bi unositi veliku količinu dnevno. Mogu se uzimati i suplementi, ali stručnjaci kažu da je vitamin C najbolje unositi kroz hranu.

Međutim, potrebno je nekoliko meseci nedostatka da bi se javili prvi jasni simptomi! Doktori upozoravaju da ćete prvi među njima primetiti na koži, i možda vam "promakne" jer liči na čest kožni problem tokom zimskih meseci.

UBERITE BILJKU ČIJI JE SVAKI DEO LEKOVIT: Zovu je ČUDO narodne medicine, raste zimi, a NAJEFEKTNIJI je lek protiv KAŠLJA i ASTME, od nje će se pluća preporoditi

Ako duže od tri meseca imate nedostatak vitamina C, koža će vam postati gruba na tri ključna mesta. Pošto je vitamin C, između ostalog, odgovoran i za proizvodnju kolagena, njegov nedostatak izazvaće nagomilavanje proteina keratina u koži. Zbog toga će ona izgledati grubo, uz izbočine nalik koži živine. Javiće se na zadnjoj strani nadlaktice, butinama ili čak koži zadnjice.

Među ostalim simptomima insuficijencije vitamina C su i krvarenje desni, bolovi u zglobovima i umor. Ali pošto ovo mogu biti znaci i drugih oboljenja i poremećaja, od kojih su neka i ozbiljna, konsultujte se sa lekarom da biste utvrdili mogući uzrok tegoba.

Komentari (0)
Loading