Za pregled TELA, potrebno vam je PET MINUTA: Obratite pažnju na ovih DESET detalja, mogu da vam spasu ŽIVOT!

Vesti 09.12.2021 17:00 0

Koliko često obraćate pažnju na svoj odraz u ogledalu? Zadržite pažnju na detaljima. Neke promene mogu predstavljati opasan signal. U tom slučaju ne odlažite posetu lekaru

Za pregled TELA, potrebno vam je PET MINUTA: Obratite pažnju na ovih DESET detalja, mogu da vam spasu ŽIVOT!

Shutterstock

Ovo su neki od skrivenih znakova, koji nam govore da sa našim telom možda nešto nije u redu.

1. Osedeli ste pre četrdesete

Iako se sede vlasi uzrokovane najčešće genetskim faktorima, dramatično povećan broj sedih u određenom periodu mogu ukazati na dijabetes.

Svi u SRBIJI ih jedemo NEKONTROLISANO: Doktorke Tamara i Elena iz RUSIJE otkrivaju koliko MANDARINA smemo da pojedemo u DANU!

2. Ispucale usne

Najčešće ispucale usne nisu razlog za preveliku brigu. Ako se proveli previše vremena na otvorenom ili jednostavno ne unosite dovoljno tečnosti, razlozi za brigu su minimalni. Ako su vam usne suve same od sebe, to može da ukaže na gljivičnu infekciju. Zato obavezno uradite sve neophodne analize, jer je za lečenje gljivičnih infekcija nekad neophodan duži period.

 

3. Žućkaste beonjače

Ako su blago žute, moguće je da se radi samo o umoru. U suprotnom mogu biti znak žutice i anemije. Žute beonjače zahtevaju detaljniju analizu, za početak analizu krvne slike. Anemija i žutica mogu biti povezane sa daleko ozbiljnijim bolestima.

4. Crveni dlanovi

Ukoliko primetite da dlanovi postaju sve crveniji, trebalo bi da zatražite pregled kako biste proverili da li je sve u redu sa vašom jetrom. Crvenilo dlanova, takođe je poznato kao palmarni eritem.

5. Kratke i isprekidane  obrve

Gubitak dlačica može da ukaže na probleme u vezi sa štitnom žlezdom. Ako je ovo vaš slučaj reagujte na vreme, neophodno je da proverite hormonalni status.

6. Nabrane uši

Uobičajno ušna školjka i resica su glatke i zategnute, dok ušna školjka i resica sa linijama i borama koje izgledaju kao da resicu seku na pola mogu da budu znak da vam preti srčani udar.

7. Velike grudi

Uvećane grudi, ali i pojava izraslina na grudima zahtevaju lekarski pristup. Često ovi simptomi mogu da budu povezani sa dijabetesom.

Stavljamo ga u KOLAČE i kafu, a samo DVE KAŠIČICE ovog začina dovode do opakih posledica!

8. Hladna stopala

Iako kažu da su osobe sa hladnim rukama i nogama  "bolje u krevetu", ovo je samo znak loše cirkulacije. Ipak loša cirkulacija može biti simptom kardiovaskularnih bolesti i problema.

9. Otečen vrat

Otečen vrat često je povezan sa bolestima štitne žlezde. Međutim, ako na vratu uošavate povećane limfne čvorove, hitno posetite lekara. Ovo može biti simptom malignog oboljenja, a reč je o Hočkinovom limfomu.

10. Loši, lomljivi nokti

Loši nokti ukazuju na probleme sa anemijom i bubrezima. Nekada je ovo stanje samo prolazno, ali ako primetite da se stanje ne poboljšava, obavezno posetite lekara.

Komentari (0)
Loading