Za DIZAJNE puteve i ceo ORGANIZAM: Svi prirodni RUSKI ELIKSIRI i melemi na bazi MLEKA - SPISAK RECEPATA koje morate da pogledate!

Najžena Vesti 14.12.2021 16:45 0

Dok se naučnici i stručnjaci raspravljaju o tome da li je mleko korisno ili štetno za odrasle osobe, tradicionalna medicina na ovo pitanje odgovara kratko i nedvosmisleno: ne samo da je korisno već i lekovito

Za DIZAJNE puteve i ceo ORGANIZAM: Svi prirodni RUSKI ELIKSIRI i melemi na bazi MLEKA - SPISAK RECEPATA koje morate da pogledate!

Pexels

Dokaz su brojni ruski narodni recepti s mlekom i mlečnim proizvodima koji leče različita oboljenja, a posebno su efikasni u prevenciji i lečenju prehlade i oboljenja disajnih puteva, ali u jačanju i revitalizaciji celog organizma.

Tri mlečna leka za upalu pluća

1. S renom

Napunite staklenu teglu od tri litra rendanim korenom rena, prelijte ga mlečnim serumom i stavite na toplo mesto da odstoji četiri dana. Uzimajte po 50 grama, pola sata pre obroka, tri puta dnevno do oporavka.

2. S majčinom dušicom

U 200 ml proključalog mleka umešajte kašičicu suve majčine dušice i popijte pola sata pre obroka.

3. S ljutom papričicom

U 30 ml vrelog mleka umešajte sitno iseckanu sušenu ljutu papričicu i ostavite da se ohladi, pa procedite i pijte pola sata pre jela, tri puta dnevno.

Pavlaka protiv angine

Kod gnojne angine pomoći će pavlaka. Potrebno je da tri puta dnevno odvojite po pola sata i sasvim polako pojedete 30 ml pavlake sobne temperature. Ovaj korisni mlečni proizvod će obložiti grlo i smanjiti ili potpuno eliminisati upalu za svega nekoliko dana.

Mlečna tinktura s limunom

Pomešajte po pet kašika istopljenog neslanog putera, meda, votke i limunovog soka. Uzimajte po kašiku tinkture, rastvorenu u čaši vrelog mleka, tri puta dnevno, pre obroka. Ovaj narodni lek odlično leči laringitis i promuklost.

Kapi za nos od putera

Kuvajte 500 g putera u emajliranoj posudi na laganoj vatri oko 40 minuta, a nakon toga ga procedite kroz dupli sloj gaze. Prečišćeni puter ohladite i čuvajte u frižideru. Kod akutnog ili hroničnog rinitisa rastopite malo ovako pripremljenog putera na pari i ukapajte ga u nos tri puta dnevno.

Mleko sa šargarepom protiv kašlja

Iseckajte šargarepu srednje veličine i skuvajte je u čaši mleka na laganoj vatri. Popijte mleko u malim gutljajima i pojedite kuvanu šargarepu. Postupak ponavljajte svakog dana ujutro i uveče dok simptomi kašlja ne prođu. Takođe, sirovu šargarepu možete narendati na fino rende, iscediti sok i pomešati ga s jednakom količinom toplog mleka i ovaj narodni lek piti tri puta dnevno.

Eliksir od mleka s medom i lukom

U 500 ml mleka umešajte kašiku sušenih listića pitome nane, tri očišćene srednje glavice crnog luka i pet čenova belog luka. Kuvajte dok se luk ne raspadne, a zatim procedite i ostavite da se malo ohladi. Na kraju umešajte dve kašike meda i uzimajte po kašiku eliksira na svakih sat vremena. Ovaj mlečni lek uspešno otklanja simptome upornog kašlja.

 

Mleko s borovim pupoljcima

Stavite na šporet pola litra mleka, dodajte kašiku borovih pupoljaka i kuvajte oko pola sata, pa procedite. Dobijeno mleko rasporedite u tri doze i pijte oko pola sata pre obroka za lečenje gripa i prehlade.

Zlatno mleko s medom i kurkumom

Sastojci:

  • 200 ml mleka
  • 50 ml vode
  • kašičica kokosovog putera
  • kašičica kurkume
  • kašika meda

Priprema:

U maloj šerpi zagrejte vodu, a kada provri, dodajte kašičicu kurkume. Kuvajte oko pet minuta. Dodajte čašu mleka, kašičicu putera i zagrejte na laganoj vatri do najviše 60 stepeni. Kada se napitak malo ohladi, dodajte med i dobro promešajte. Zlatno mleko je bolje piti ujutru na prazan stomak ili uveče pre spavanja. Ovo je zaista čudesno piće, koje obnavlja ceo organizam, jača imunitet i podmlađuje.

Komentari (0)
Loading