Možda ćete izgubiti VIŠAK kilograma: Četiri razloga zašto biste trebali SVAKODNEVNO da preskočite ovu rutinu!

Vesti 03.02.2022 17:25 0

Većina nas se tušira ​​jednom dnevno ili više puta, međutim, da li je to i dobro?

Možda ćete izgubiti VIŠAK kilograma: Četiri razloga zašto biste trebali SVAKODNEVNO da preskočite ovu rutinu!

Shutterstock

Često kupanje ne čini nam nikakvu uslugu u pogledu našeg izgleda, pa čak ni zdravlja.

Šta bi se dogodilo ako biste se ređe tuširali i zašto bi ovu naviku možda trebalo da promenite.

1. Bićete manje izloženi infekciji

Možda mislite da je svakodnevno tuširanje zdravije nego ređe tuširanje, ali u stvarnosti to funkcioniše obrnuto. Često tuširanje može poremetiti ravnotežu mikroorganizama na koži, ostavljajući je manje zaštićenom i podložnom na infekcije. Naš imunološki sistem treba određenu stimulaciju bakterijama i prljavštinom, a prečesto tuširanje može oslabiti imunološki sistem i njegovu sposobnost da nas zaštiti od virusa.

2. Koža će vam biti zahvalna na tome

Dugi, vrući tuševi mogu opustiti i ostaviti kožu čistom, ali takođe mogu doprineti njenom preranom starenju. Naša koža je prekrivena masnim spoljnim slojem koji blokira vlagu kako bi koža duže bila zdravija i mlađeg izgleda. Pranje i ribanje mogu ukloniti ovaj zaštitni sloj, ostavljajući kožu iritiranom, naboranom i suvom.

3. Vaša kosa može početi brže da raste

Koliko god kontradiktorno zvučalo, svakodnevno pranje kose na kraju može učiniti da izgleda još dosadnije i masnije. Kada perete kosu svaki dan, uklanjate spoljni sloj sebuma koji služi kao zaštitni štit od oštećenja. Kao odgovor, vaše pore će početi da proizvode još više ove supstance, uzrokujući svrab i iritaciju vlasišta, i na kraju će začepiti pore. Ovo, pak, može sabotirati rast kose, sprečavajući kosu da se oseća i izgleda najbolje.

4. Možda ćete izgubiti višak kilograma

Opuštajuće tuširanje odmah nakon ukusnog obroka moglo bi zvučati privlačno, ali ova navika zapravo može uzrokovati da se dodatno udebljate. Varenje hrane zahteva pravilan protok krvi u želudac . Kada uskočite pod tuš, to dovodi do pada telesne temperature, što zbunjuje vaš probavni sistem. Ako se to redovno radi, ovo može oštetiti vaš probavni sistem, zbog čega ćete se malo ugojiti.

 

Komentari (0)
Loading