DREVNA TAJNA Grka: Pomešajte OVA DVA SASTOJKA i rešićete mnoge zdravstvene tegobe

Vesti 10.08.2021 18:55 0

Znamo svi da zdravlje na usta ulazi, ali ponekad ne moramo da otrčimo u apoteku i nakupujemo se suplemenata i veštačkih vitamina na prve znakove prehlade.

DREVNA TAJNA Grka: Pomešajte OVA DVA SASTOJKA i rešićete mnoge zdravstvene tegobe

Instagram/yellasawa

Stari Grci odavno znaju tajnu dobrog zdravlja i očuvanog imuniteta. U pitanju je lekovita smesa dva jednostavna sastojka: domaćeg pravog meda i tahini paste, odnosno susam paste,

Potrudite se, ukoliko imate mogućnosti da dođete do pravog domaćeg meda, a za bronhije je najbolji stari dobri šumski med, malo jače arome i intenziteta. Dok je bagremov možda i najzastupljeniji na našim prostorima upravo zbog jednostavne prijatne arome koju vole i deca.

 

Tahini se lako pravi, ali ga možete kupiti i u prodavnicama zdrave hrane. Ukoliko se odlučite da ga napravite sami, za bolji ukus prepecite 200g susama, a možete koristiti i sirov ukoliko vam tako više odgovara. Možete ga malo zaslaniti po ukusu. Stavite u blender i dodajte tek toliko maslinovog ulja da možete lepo da sameljete susam kako biste dobili finu pastu.

Tahini je odličan izvor vitamina i poželjno je konzumirati ga za doručak, zbog veće kalorijske vrednosti ne preporučuje se za večeru.

DREVNA TAJNA Grka: Pomešajte OVA DVA SASTOJKA i rešićete mnoge zdravstvene tegobe

Instagram/yellasawa

 

 

Da li ste znali da se još u Homerovoj "Ilijadi" pominje ova moćna mešavina? Ukoliko je redovno konzumirate, najbolje ujutru pred doručak, primetićete brzo benefite po zdravlje kao što su veća energija, smanjenje anksioznosti, bolja cirkulacija, smanjenje umora, bolji san i svakako ćete biti odmorniji, a toksini će polako u sve većem broju napuštati vaše telo.

Pomešajte med i tahini u jednakim količinama, najbolje u tegli koju držite u frižideru. Konzumirajte jednu do dve kašičice na dan i primetićete rezultate po zdravlje.

 

Komentari (0)
Loading