Vežbajte sa Anom: Rešite se bola u leđima za OSAM minuta

Vesti 11.08.2021 15:15 0

Ove nedelje, za čitateljke našeg portala, instruktorka aerobika i pilatesa Ana Ignjatović pripremila je set vežbi za leđa koje se rade za osam minuta

Vežbajte sa Anom: Rešite se bola u leđima za OSAM minuta

Naj žena

- Na red su došle i toliko očekivane vežbe uz pomoć kojih ćemo ojačati mišiće leđa i preduprediti bolove - kaže Ana za "Naj ženu".

Danas, zbog raznih okolnosti, manje se krećemo, mnogo više sedimo. Nekako, naša leđa su nam izvan vidokruga, te često i ne obraćamo pažnju na njih, sve dok nas, na žalost, bol ne opomene.

- Našu kičmu treba da posmatramo kao stub oslonac, kao temelj. Što je temelj jači, to ćemo biti stabilnije - poručila je Ana i dodaje da nikada nije kasno početi sa treningom. Ono što je važno jeste da treba isti prilagoditi sebi i svojim mogućnostima.

Instruktorka takođe napominje da prilikom izvođenja bilo kog pokreta bol ne sme da se oseća, čim je on prisutan znači da nešto nije u redu i neophodna je konsultacija sa lekarom.

 

Ukoliko ste početnik, nemojte se upoređivati sa drugima, već se usmerite isključivo na sebe i svoj napredak koji je, kontinuiranim radom, neizbežan. Kada kažem da ne gledate druge, to govorim zbog jedne bitne stvari: može se desiti, ako se poredimo sa dugogodišnjim vežbačima, da pretreniramo i jako brzo izgubimo volju za daljim radom!

- Ostanite aktivne i do naredne nedelje jer ima još dosta novih vežbi koje pripremam za vas, a ukoliko želite da me pratite, možete otići na moj instagram profil @vezbam.online ili posetiti moj sajt www.anaignjatovic.com - poručila je instruktorka Ana Ignjatović.

Komentari (0)
Loading