Čik da vas vidimo! Koje od OVA TRI jajeta je od BOLESNE, a koje od ZDRAVE koke

Vesti 11.08.2021 15:52 0

Nažalost mnogi ljudi po gradovima nemaju tu privilegiju da jedu domaća jaja sa sela, osim ako baš nemaju sreće pa nađu na pijaci.

Čik da vas vidimo! Koje od OVA TRI jajeta je od BOLESNE, a koje od ZDRAVE koke

Reddite/Printscreen

Ipak gde god kupovali jaja, u supermarketu ili na pijaci, od komšinice možda, vrlo je važno da prepoznate kako izgleda zdravo, a kako loše jaje. Najbolje bi bilo da se vodite sledećim stvarima:

 

BOJA ŽUMANCA

Ukoliko niste uspeli iz prve da prepoznate koje jaje je od zdrave koke, a koje jaje ne valja, otkrićemo vam: Jaje sa najtamnijim žumancetom je najbolje i svakako potiče od zdrave koke. Pogledajte drugo jaje sa svetlo žutim žumancetom? Ova nijansa dobija se zbog nedostatka svetlosti u fabrikama u kojima se nehumano gaje pilići i koke, a jaja se mahom prodaju po supermarketima.

Treće jaje, odnosno sa svetlo narandžastim žumancetom najverovatnije je kupljeno na pijaci. Svakako je zdravije od jaja iz supermarketa, ali nije organsko i najverovatnije potiče iz većih domaćinstava.

Takođe obratite pažnju na težinu jajeta, svakako je zdravije kada je ljuska jaka i teška, ali i kada je samo jaje teže.

Ukoliko se odlučite da kupujete organska jaja ukoliko ne poznajete prodavce tražite im sertifikat o organskom uzgoju na uvid. Organska jaja svakako su zdravija i mnogo hranljivija.

 

Komentari (0)
Loading