Trikovi za najsočnije i NAJZDRAVIJE domaće ĆUFTE: Lakše se spremaju, a DECA će ih obožavati!

Vesti 28.12.2021 15:50 0

U prazničnom periodu svi najradije uživamo u tradicionalnim, domaćim ukusima

Trikovi za najsočnije i NAJZDRAVIJE domaće ĆUFTE: Lakše se spremaju, a DECA će ih obožavati!

Printscreen/Youtube

Ovo je recept za malo drugačije ćufte. 

Sastojci:

  • 500 g mlevene junetine
  • dva struka praziluka ili glavica crnog luka
  • šargarepa
  • crvena paprika
  • dva čena belog luka
  • suvi začin
  • prezle 
  • dva jajeta
  • malo praška za pecivo
  • biber
  • bosiljak
  • kašika brašna
  • so

Za sos:

  • aleva paprika
  • brašno
  • ulje
  • beli luk u prahu
  • biber
  • so
  • pardajz kuvani

Priprema: U seckalicu ubacite beli luk, praziluk, šargarepu i crvenu papriku. Sve bi trebalo dobro usitniti. Dodajte meso, jaja, kašiku bršna, prezle, začine i malo praška za pecivo. Mešajte dok ne dobijete kompaktnu masu.

Oblikujte ćufte, a zatim ih ostavite 30 minuta u zamrzivaču. U međuvremenu stavite vodu da provri jer ćemo ih ovaj put kuvati, umesto da ih pržimo. Kada prođe 30 minuta uvaljajte ćuftice u brašno i ubacujte ih u ključalu vodu. Ne brinite, neće se raspasti, a dovoljno je da se kuvaju petnaest minuta.

Sos priremite tradicionalno. Zagrejte ulje, dodaje kašiku brašna, kašiku aleve paprike, a zatim 1 litar pasiranog ili kuvanog paradajza. Dodajte i čašu vode i začine.

U pleh stavite ćuftice i prelijte ih sosom. Pecite ih otprilike 45 minuta na 200 stepeni.

PRIJATNO!

 

Komentari (0)
Loading