Tradicionalna SRPSKA BELA ČORBA: Isprobali smo je na tri RAZLIČITA NAČINA, a ova nam se najviše dopala!

Vesti 03.03.2022 14:18 0

U Srbiji gotovo da nema kuće u kojoj se ne sprema bela, pileća čorba

Tradicionalna SRPSKA BELA ČORBA: Isprobali smo je na tri RAZLIČITA NAČINA, a ova nam se najviše dopala!

unsplash.com

Svaka domaćica ima neki svoj trik i način pripreme. Ovih dana smo probali nekoliko sličnih, a opet različitih recepata i zaključili smo da nam se baš ova kombinacija najviše dopada.

Sastojci:

  • 250 grama pilećeg belog mesa
  • jedan batak i krilca
  • 2  šargarepe
  • ½ korena peršuna
  • 1/3 korena pašternaka
  • 100 gr celera
  • 1 luk
  • 1 list lovora
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica mlevenog bibera
  • 2 kašičice suvog začina
  • 2 kom žumanaca
  • suvi peršun
  • biber
  • so
  • brašno
  • 1,5-2 dl kisele pavlake
  • po želji limun ili sirće

Priprema:

Skuvajte piletinu. Kad budete sigurni da je gotova izvadite je i sa;ekajte da se ohladi. Sitno iseckano povr'e ubacite u vodu u kojoj se piletina kuvajte. Dodajte so po želji i začine.Meso odvojiti od kosti i sitno sa iseckati i dodati u čorbu. U posebnoj činiji viljuškom umutiti žumanca, brašno i kiselu pavlaku i dodati pri kraju kuvanja. Posuti svežim peršunom, dodati sirće i malo bibera po želji.

Komentari (0)
Loading