Napravite sredstvo koje odbija prašinu: Upotrebite proizvode koje imate, kuća će zablistati i bićete mirni dve nedelje!

Vesti 17.12.2023 16:53 0

Svaka žena zna da prašina napada posle dva dana i treba često da se briše ako želi da kuća uvek blista. Probajte ove recepte, prebrišite nameštaj i zaboravićete kada ste to radili!

žena

Shutterstock

Recepti za domaća sredstva koja uklanjaju i odbijaju prašinu lako se prave, jeftiniji su od kupljenih proizvoda koji služe za tu namenu, a prašina neće napadati dve nedelje. I što je najbolje, sve imate u kući.

Čišćenje omekšivačem za veš

Obrišite police, sobna vrata, ormare, staklene površine (vrata tuš kabine i ogledala) i sprečite sakupljanje prašine na tim površinama koristeći omekšivač za veš. Pomešajte vodu i omekšivač u odnosu 4:1 i pripremljenu smesu sipajte u flašu sa raspršivačem. Čistu pamučnu krpu naprskajte tom mešavinom, obrišite prašinu i sve će dugo sijati.

Mešavina od sirćeta i glicerina

Prašinu možete da obrišete još jednom domaćom mešavinom koja će takođe sprečiti da brzo napada. Potrebni su vam alkoholno sirće i glicerin. U litar vode stavite kašičicu alkoholnog sirćeta i kašičicu glicerina. Izmešajte i sipajte malo tečnosti na čistu krpu, pa prebrišite police i stolove i ostali nameštaj.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading