Sa kajganom i rikotom nema greške: Neodoljivo kremasta i zasitna, odličan doručak za vaše najdraže

Vesti 24.12.2023 08:37 0

Poslužite odmah!

kajgana

Shutterstock

Još kremastija verzija kajgane je ono što vam treba za današnji doručak ili branč. Pored očekivanog serviranja na tanjir, možete ga staviti i na hleb ili hrskavi tost. Ako ste ljubitelj sira, pospite ga parmezanom ili rendanom mocarelom, piše Miss7.

Kajgana sa rikotom

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 1 kašika seckanog svežeg vlasca
  • ¼ kašičice soli
  • 1 kašika putera
  • 100 g rikote

Postupak: Umutiti jaja i pomešati ih sa vlascem i solju. U tiganju otopite puter, pa sipajte jaja i mešajte silikonskom lopaticom - na laganoj vatri. Uklonite ih sa vatre nakon otprilike dva do tri minuta i lagano umešajte rikotu. Prepecite četiri kriške hleba, prelijte ga jajima i po potrebi začinite sa još soli i krupno mlevenog bibera. Poslužite odmah! 

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading