ČETIRI PRIJATELJA I OBEĆANJE: Jedan je otišao u SRBIJU, trebalo je da se sastanu nakon 25 godina, a onda IH je na KLUPI SAČEKALA PORUKA!

Vesti 01.03.2022 20:24 1

Vreme i udaljenost nisu granice za pravo prijateljstvo.

ČETIRI PRIJATELJA I OBEĆANJE: Jedan je otišao u SRBIJU,  trebalo je da se sastanu nakon 25 godina, a onda IH je na KLUPI SAČEKALA PORUKA!

Shutterstock

Godine mogu da prolaze, a prijatelji se mogu ponovo povezati kao da nikada nisu otišli. Osim toga, oni će uvek biti tu jedni za druge. U ovoj priči, četiri prijatelja koji su završili fakultet pristali su da se sretnu dvadeset pet godina kasnije. Međutim, kada je došao dan, jedan se nije pojavio. Ovaj događaj je inspirisan pričom čitaoca "AmoMame", gde je prvobitno objavljen.

Četiri bliska prijatelja Stiven, Džensen, Dru i Ali odrasli su zajedno. Znali su se još od vrtića,  nastavili su da se druže kroz osnovnu školu, srednju školu i fakultet. Uprkos različitim hobijima i ambicijama, njih četvorica su ostali bliski. Navijali su za Alija na njegovim košarkaškim utakmicama, prisustvovali svim Stivenovim pozorišnim predstavama, pomagali Druu da se pobrine za sve veći broj kućnih ljubimaca i sastajali se kod Džensena skoro svake nedelje da bi igrali video igrice. Ali tek su završili fakultet.

Tek su zakoračili u svet odraslih i po prvi put su svi krenuli u različitim pravcima. Jedno veče su proveli kod Džensena na jednom završnom maratonu video igrica. Zatim su otišli ​​u svoju omiljenu piceriju. Pozdravio ih je vlasnik Džon. Bili su redovni i on je već znao šta će naručiti. Međutim, ovo je bio svečaniji ručak nego inače. Prijatelji su ćutali, zajedno upijajući ova poslednja sećanja. Stiven je išao u Njujork da juri svoje snove na Brodveju, Ali je išao da igra košarku u Srbiji, Dru se selio u Kanadu da brine o ranču svog bolesnog dede, a Džensen je išao u Pariz.

Njegova devojka je tamo dobijala posao u modnoj industriji i on je odlučio da ide sa njom. Prošlog semestra uzeo je francuski kao izborni predmet.


Svi su bili nesigurni po pogledu budućnosti. Iako su planirali da ostanu u kontaktu, imali su užasan osećaj da će ih udaljenost razdvojiti. Dok su jeli picu, razgovarali su gde bi želeli da budu za pet godina, deset godina, dvadeset godina. Dru i Ali su se kladili da li će Stiven osvojiti Tonija za dvadeset pet godina, što je Džensenu dalo ideju. Šta ako se sretnu ovde na ručku u piceriji u Ohaju za tačno dvadeset pet godina? Prijatelji su se složili. Bio je to datum koji se lako pamti, četvrti jul. Svake godine, kako su počinjale proslave američkog Dana nezavisnosti, svaki prijatelj bi se setio susreta za dvadeset pet godina, pa dvadeset četiri, pa dvadeset, pa petnaest, pa deset... Pokušali su da ostanu u kontaktu, ali nisu uspeli. Njihovi razgovori bili su sve ređi i na kraju su godine prolazile bez razgovora, ali nikada nisu zaboravili važan događaj budućeg četvrtog jula.


Dvadeset pet godina kasnije

Kada je konačno došao taj dan, Ali je prvi stigao. Nakon što je igrao košarku u Srbiji, vratio se u Ohajo i postao sportski novinar. Živeo je samo sat vremena vožnje automobilom od određene picerije. Kada je ušao, bilo je kao da je zakoračio u prošlost. Ništa se nije promenilo, čak ni Džon za pultom. Sledeći je došao Stiven iz Njujorka. Još nije osvojio Tonija, ali je imao uspešnu glumačku karijeru. Pozdravio je Alija kao da se ništa značajno nije desilo. Zatim je došao Dru iz Montreala. Njegov deda je preminuo i Dru je preuzeo njegov ranč, gde je živeo sa suprugom i četvoro dece. Trojica su čekala Džensena, ali vreme je curilo i on se nije pojavio. Prijatelji su bili zbunjeni. Da li je mogao da zaboravi? Nije moglo biti, to je bila njegova ideja na prvom mestu, a Džensen vođen nostalgijom nikada nije zaboravio važan datum.


Na kraju su odlučili da naruče hranu dok su čekali. Razgovarali su sa Džonom, koji ih se setio nakon malog nagovaranja. U stvari, Džon je izvukao pismo adresirano na njih trojicu. „Primio sam ovo pre nekoliko nedelja“, objasnio je. „Nisam znao šta da radim s tim; od tada stoji ispod pulta." Pismo je bilo od Džensena.

Pisalo je: „Stivenu, Aliju i Druu. Žao mi je što nisam u mogućnosti da dođem danas. Nisam mogao da pronađem trenutnu adresu ili broj telefona bilo koga od vas, a e-poruke koje sam poslao su se vratile.

Dakle, ovo je bila sledeća najbolja stvar. Voleo bih da sam mogao da vas sve vidim. Nisam imao baš sreće nakon preseljenja u Pariz. Bilo je mnogo teže naći posao nego što sam očekivao, a posle nekoliko godina Džil je raskinula sa mnom. Konačno sam dobio posao u skladištu, ali sam još uvek duboko u dugovima, tako da nisam mogao da priuštim avionske karte za Ohajo. Uopšteno radim dobro. Želeo bih da čujem  vas.” U prilogu je bio njegov trenutni broj telefona i povratna adresa.

Ostali su bili  uznemireni Džensenovim pismom. Želeli su da su ostali u boljem kontaktu kako bi mogli da podrže svog prijatelja u nevolji. Ali pristali su da je bolje ikad nego nikad. Na licu mesta, njih troje su rezervisali putovanje u Pariz sledećeg meseca i iznenadili Džensena na adresi koju je priložio. Konačno ponovo okupljeni, četvorka je istraživala Grad svetlosti i sustizala živote jedni drugih. Kada je Džensen otkrio da se oseća zaglavljenim u životu, Dru mu je ponudio posao na svom ranču. Džensen je oklevao, ali je shvatio da u Parizu nema ništa za njega.

Osim toga, Montreal je bio grad u kojem se govori francuski, što je za njega bila prednost. Nakon što je tamo živeo nekoliko godina, Džensen se povezao sa lokalnim startapom koji je stvorio nešto oko čega je zaista bio strastven: video igrice. Najbolje od svega, prijatelji su ostali u kontaktu, naizmenično posećujući Ohajo, Njujork i Montreal i zajedno proslavljajući svaki uspeh i životno dostignuće.

 


 

Komentari (1)
Loading
Električar
02.03.2022 00:57

#NijeSeDesilo