Zbog njega sa odrekla pravoslavlja, a varao je sa 62 ljubavnice: Posle 58 godina braka rekla mu je dosta

Jelena Vukelić Vesti 05.09.2023 14:42 0

Životna priča kraljice Sofije: Napustila Balkan i odrekla se svega zbog muškarca od kojeg je trpela samo poniženja

Sofija Karlos

Porfimedia

Bivša španska kraljica Sofija rođena je kao princeza Sofija od Grčke i Danske 2. novembra 1938. godine u palati Tatoi u Aharnesu, Atina, kao najstarije dete kralja Pavla i njegove supruge kraljice Frederike.

Sofija je provela deo svog detinjstva u Egiptu, gde je stekla osnovno obrazovanje u aleksandrijskom Koledžu za devojčice "El Nasr". Tokom egzila svoje porodice tokom Drugog svetskog rata, živela je u Južnoj Africi, gde se rodila njena sestra Irena, pre nego što se porodica kraljevića vratila u Grčku 1946.

Školovala se u internatu "Šlos Salem" na jugu Nemačke, a potom u Grčkoj studirala negu dece, muziku i arheologiju, te se dodatno obrazovala na Kembridžu.

 

Sofija Karlos

Porfimedia

 

 

Ljubav svog života bio je budući kralj Španije,Huan Karlos, njen dalji rođak sa očeve strane. Upoznali su se tokom krstarenja grčkim ostrvima 1954. godine, a ponovno su se sreli na venčanju vojvode od Kenta u Britaniji 1961. godine, gde se verovatno nešto posebno dogodilo jer su se venčali već naredne godine.

Sofija je morala da pređe iz pravoslavlja u katoličanstvo i odrekla se svog prava na grčki presto kako bi osvojila naklonost Španije. Takođe, promenjeno je i latinizovano pisanje njenog imena, pa je postala Sofía umesto Sophia.

Njihov brak nije bio sretan, s obzirom na Huan Karlosove afere koje su španski mediji često isticali. Sofija je pretrpela mnoge ponižavajuće trenutke tokom braka, uključujući i glasine o hiljadama njegovih ljubavnica.

Zvali su ga i Kralj ljubavnica, a pisalo se da je navodno za samo šest meseci imao 62 ljubavnice, dok je u periodu između 1976. i 1994. godine, spavao s 2.154 žene. Biografkinja španske kraljevske porodice Pilar Ejre potvrdila je izjavu Martinesa Inglesa da je bivši kralj pokušao da ima seksualne odnose i s princezom Dajanom kad je imala 25 godina.

Nakon abdikacije Huan Karlosa 2014. godine, Sofija je ostala u Španiji i povremeno se pojavljivala u javnosti u društvu sina Felipea i snaje Leticije, sa kojom je imala turbulentan odnos.

 

Komentari (0)
Loading