"Znam da mi je jedna noga u grobu": Slavna manekenka prvi put progovorila o borbi sa okrutnim rakom

Slobodanka Ćorić Vesti 06.09.2023 09:39 0

Otišla sam kod svog onkologa, postavio mi je dijagnozu i rekla sam mu - iskopaj mi rupu u grudima

linda evangelista

Profimedia

Slavna manekenka koja decenijama hara modnim pistama, Linda Evanđelista, otkrila je da joj je dva puta u poslednjih pet godina postavljena dijagnoza raka dojke.

Jedna od najpoznatijih manekenki sveta do detalja je opisala kako je karcinom dojke otkriven i kako je obećala i sebi, i lekaru da neće umreti od njega. "Prvi put je otkriveno da imam rak dojke na godišnjem mamogramu. Bila sam u rizičnoj grupi, postojali su i drugi faktori vezani za zdravlje, i odlučila sam se za obostranu mastektomiju", ispričala je ona.

U pitanju je operacija odstranjivanja obe dojke, koju je uradila i Anđelina Džoli. Ali mukama Linde Evanđeliste tu nije bio kraj. Operacija je urađena 2018. godine, i manekenka je pomislila da je bezbedna.

"Htela sam da mi odstrane obe dojke da ne bih više morala da razmišljam o tome, da bih se obezbedila do kraja života. Rekla sam sebi, neće me ubiti rak dojke", rekla je Linda.

Ali četiri godine kasnije, manekenka koja je operacijama promenila svoj izgled opipala je sebi dojku i pronašla "nešto".

"Otišla sam kod svog onkologa, postavio mi je dijagnozu i rekla sam mu - iskopaj mi rupu u grudima. Neću da izgleda lepo. Hoću da bukvalno kopaš. Hoću da vidim rupu kada završiš. Da li me razumeš? Neću da umrem od ove bolesti", ispričala je manekenka.

"Jednostavno sam se ubacila u način razmišljanja - znam šta treba da se desi. Znam šta lekar mora da uradi. I to ćemo i uraditi", rekla je ona.

Čak i nakon dve operacije, Linda Evanđelista nije "bezbedna", što je bilo jedino što je želela.

"Doktor mi je rekao da imam dobru prognozu. Pitala sam, zašto samo dobru, zašto ne odličnu? Objasnio mi je da uvek postoji šansa da se rak vrati. Da moj skor onkotipa, broj koji označava rizik od povratka bolesti, nije dobar. Znam da je moja budućnost neizvesna, znam da mi je jedna noga u grobu, ali trenutno slavim život. Tako sam srećna što postojim i dalje, da je sve što se dogodi čist bonus", rekla je manekenka.

Linda je tek sada skupila hrabrosti da progovori o borbi sa bolešću.

"Ćutala sam, znala je samo šačica ljudi. Ja nisam osoba koja deli sve sa svima. Naročito ne dok prolazim kroz to. Neću da mi paparaci stoje ispred vrata, da pišu tekstove 'Linda prvi put u javnosti posle nečega'. Htela sam da svoju priču podelim kada ja budem bila spremna", zaključila je ona.

Komentari (0)
Loading