Izgubila čak 50 kilograma jednim režimom ishrane: Bukvalno se prepolovila, spasila sebi život!

Vesti 29.09.2023 13:55 0

Inspirativna priča o pobedi...

Žena

Printscreen/Instagram

Keri Ficdžerald (55) je imala probleme sa srcem koji su toliko bili ozbiljni da joj je preporučena transplatacija ovog organa.

Međutim, zbog viška kilograma koji je dobila nakon porođaja doktor joj je savetovao da mora otići na liposukciju ili operaciju smanjenja želuca da bi joj bila omogućena transplantacija. Ona to nije želela, već je, kaže, uzela stvari u svoje ruke i dokazala i sebi a i doktoru da sve može prirodnim putem.

Keri se posvetila zdravoj ishrani i hodanju, što joj je pomoglo da skine 50 kilograma. I tako sebe stavila na listu čekanja za transplataciju srca.

Priseća se Keri kako je to izgledalo.

- Pokušavala sam da držim dijetu ali se težina nije gubila, a krvni pritisak i nivo holesterola su se povećavali. Pokušavala sam da hodam tržnim centrom, ali su ubrzo počeli da mi trnu ruke, a kada je bilo hladnije vreme, i pluća su me bolela. To je bio alarm da nešto nije u redu - piše "Today".

Keri

Facebook/Kerri Fitzgerald

 

 

Tada je počela da radi analize kako bi proverila stanje srca. Doktori su otkrili da joj je zbog trčanja na traci i stanja srca bio potreban defibrilator. Bez njega bi mogla da umre.

- Nisam znala da će to biti tako ozbiljno. Jedva da sam ikad bila bolesna, a sada mi se dešava ova situacija - rekla je Keri.

U tom trenutku je imala 116 kilograma, a kardiolog joj je rekao da mora da "spusti" kilažu na minimum 88 kilograma da bi transplatacija srca mogla uopšte da dođe u obzir. Uveravali su je da je nemoguće da smrša pre nego što dođe njen "termin" za operaciju. Ipak, ona ih je opovrgnula.

Keri

Facebook/Kerri Fitzgerald

 

 

- Rekla sam svima da je uz Boga sve moguće. Znala sam da će mi biti teže nego ostalim ljudima, ali bila sam rešena u tome i na kraju sam uspela. Uspela je da za 27 meseci skine 50 kilograma i dovede figuru do cifre od 66 kilograma. Bila sam ponosna što mogu da kažem da se u 55. godini osećam bolje nego u dvadesetim.

Ovo su pravila koja je uvela kada je ishrana u pitanju.

Doručak: Jabuka, kuvana jaja ili kajgana, grčki jogurt ili ovsena kaša
Ručak: Narezani krastavac, celer, tri mini-paprike i pola šoljice mladog sira
Večera: Pileća prsa kuvana na pari, bareni brokoli ili prokelj i salata od zelene salate

Ovo je individualni režim ishrane koji je primenila Keri Ficdžerald. Za sve korake prilikom izmene životnih navika porebno je konsultovati se sa lekarom.

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Udruženje @asocijacija_mama_srbije i portal @najzena.rs , pokrenuo je novi video serijal „Naj mama“. One su pravi borci i majke sa velikim slovo “M” koje su svojim primerom pokazale šta nam svima znači bezuslovna ljubav. 💜 Darovati nekome organ i pokloniti mu život, ne poznaje veru ni opredeljenje, to je dokazala Branka Vasiljević koja je nakon pogibije dvadesetjednogodišnjeg sina, darovala njegove organe i produžila tri života. Njenu priču pogledajte na linku u opisu profila! 📲 . . . . #alo #aloonline #asocijacijamamasrbije #najzena #najzenasrbije #najmama #serijalnajmama #jednajemajka #fypシ #fyp #žena ♬ original sound - Najzena.rs

 

 

Komentari (0)
Loading