Kad je saznala da boluje od raka sa mužem donela čudnu odluku: Njena želja je samo da uživa u ostatku života

Slobodanka Ćorić Vesti 18.11.2023 08:55 0

Moja porodica se plašila da će se rak proširiti i da ćemo prema njemu oblikovati svoje živote, pa smo moj suprug i ja odlučili da preokrenemo živote, donoseći radost i smeh

priroda

Printscreen/Youtube

Rejčel Stjuart je dijagnostikovan rak dojke 2016. godine, kada je imala samo 47 godina. Doktori su na skeneru i biopsiji otkrili da je u pitanju 3. stadijum i da ima 30 odsto šanse da se vrati. Naprotiv, ima veće šanse za proširenje nego za smanjenje. „Iako su mi lekari rekli da mogu da izdržim, svi smo bili u šoku – kaže ona. Bila je zakazana za 18 nedelja hemoterapije, tokom kojih joj je opadala kosa, bila je bolesna i umorna, ali su je studenti kojima je predavala hortikulturu bodrili.

Ubrzo je otišla na mastektomiju leve dojke (novembar 2017), ali bez rekonstrukcije i dobila pozitivne vesti. Lekari su verovali da su izvukli ceo rak u obliku dve kvržice. Njen izgled je promenjen, ali njenom mužu to nije smetalo.

„Moja porodica se plašila da će se rak proširiti i da ćemo prema njemu oblikovati svoje živote, pa smo moj suprug Majk i ja odlučili da preokrenemo živote, donoseći radost i smeh. Odlučili smo da kupimo kombi koji prevozi konje i idemo na put. Prijatelji se nisu složili sa tom odlukom, a mi samo želimo da budemo srećni - kaže Rejčel, a piše "Telegraf".

Naime, kako kaže, otišli ​​su na izložbu prenosnih vozila i ona i njen suprug su se pitali zašto ne bi živeli u jednom od njih? Život na otvorenom im je bio primamljiv, jer nisu imali dece i posebnih obaveza. Odustala je i od posla od kuće i otišli ​​su na tromesečnu turneju po Irskoj.

„Gledali smo izlaske i zalaske sunca i razgovarali sa strancima. Večerali smo na otvorenom i vreme je bilo zaista neverovatno. Ja sam pravila nakit, a Majk je prodavao na tezgi koju smo napravili na kombiju - kaže Rejčel.

U junu je podvrgnuta drugoj mastektomiji, a nakon toga usledio je još jedan šok - dijagnostikovana joj je kompresija kičme, koja je stavlja u samostalan položaj i može da ostane paralizovana, a sve zbog toga što su joj svi pršljenovi zahvaćeni karcinomom.

Tada su odlučili da se „presele” na brodić koji su ranije kupili jer joj je lakše da ode u krevet i uopšte se kreće. I ne odustaju. I dalje planiraju da uživaju u životu i plan im je da obiđu Škotsku i sever Engleske i izvesno je da se neće vraćati na četiri zida.
 

Komentari (0)
Loading