A koliko vi možete da izdržite? Ima 58 godina, više od 4 sata je bila u plenku, čitala je u tom položaju!

Vesti 09.04.2024 16:33 0

Izjavila je da obično izdrži tri sata u plenku svaki dan i da je pre takmičenja povećala broj sati.

plenk

Printscreen/Youtube

Dona Žan Vajld ima 58 godina, majka je petoro dece i baka 12 unuka. Živi u Kanadi i upravo je oborila Ginisov rekord. Kanađanka je ostala u plenk poziciji nešto više od 4 sata i 30 minuta, prema podacima Ginisa. Merenje je održano u srednjoj školi u kojoj je pre odlaska u penziju bila zamenica direktora.

Vežba plenk aktivira dosta mišića i aktivira celo telo - trbušne mišiće, leđa, grudi, ramena, vrat. Radi se tako što se osoba oslanja podlakticama i nožnim prstima na pod, a telo stoji ravno i podignuto.

Dona kaže da obično radi ovu vežbu do tri sata dnevno, ali je pre takmičenja povećala broj sati na šest! Ona je počela da radi ovu vežbu pre 12 godina kada je slomila zglob i nije mogla da trči i diže tegove, jer je nosila gips. To joj je postala svakodnevica.

- Shvatila sam da mogu da čitam i radim razne stvari dok sam u plenk položaju i prosto sam se zaljubila u taj položaj - rekla je.

 

 

Istakla je da je osećala napetost, ali je ipak uspela da zadrži telo u plenk položaju. Kaže da su prva dva sata bila laka, ali kasnije joj se odužilo.

- Posljednji sat je bio najizazovniji, trudila sam se da ostanem fokusirana i zadržim formu - objasnila je.

Njen suprug Rendi rekao je da njegova žena s kojom je 40 godina takođe pati od hroničnih bolova u šakama i rukama - ali to je nije sprečilo da dobije nagradu. „Ona ima sposobnost koja je jedinstvena u svetu“, dodao je ponosni suprug.

Komentari (0)
Loading