"Hidratantni sendvič“, ako niste čuli, PROČITAJTE: Glavni trend u svetu lepote koji je preplavio TikTok i OBOŽAVAĆETE ga

Vesti 18.10.2022 08:00 0

Hidratantni sendvič je glavni u bjuti svetu

lice

Unsplash

 

Na TikTok-u se svakodnevno pojavljuju brojni trendovi, pa iako ima onih koji se brzo ispostave kao potpuni promašaj, ima i onih koji su toliko interesantni da ceo svet odmah poželi da ih isproba i uveri se u njihovu delotvornost. Jedan od poslednjih primera je i hidratantni sendvič kojim je opsednta beauty zajednica, a u čemu je fora i da li je ovaj trik toliko delotvoran proverite u redovima koji slede.

Ukoliko vam još uvek nije jasno o čemu je reč, u pitanju je poseban redosled nanošenja proizvoda za negu kože kojim se optimizuje njihov učinak i postižu najbolji rezultati. Kako savetuju iskusni beauty TikTok-eri, skincare rutinu treba započeti što laganijim sredstvom kao što su hidratantni sprej, tonik ili micelarna voda, nakon čega sledi lagani serum poput onog sa hijaluronskom kiselinom, koji je trenutno vrlo popularan i koji je totalni must za negu kože nakon 30-te. Konačno, negu kože finiširajte bogatom hidratantnom kremom koja će joj pružiti sve neophodne sastojke, pružiti potrebnu vlažnost i zaštititi od štetnih slobodnih radikala.

Metoda se najbolje pokazala kod ljudi koji imaju suvu kožu, jer je takvoj koži potrebna posebna nega i visok nivo hidratacije. Ali, i devojke sa masnom kožom hidratantni sendvič su prepoznale kao vrlo efektnu metodu, jer njena lagana tekstura ne začeplja pore.Takođe, što je koža bolje hidrirana, to će lučiti manje sebuma, pa će samim tim biti manje masna i manje sklona aknama.

Iako je ova metoda nege kože trenutno vrlo popularna, istina je da ona zapravo poznata od ranije, ali je zahvaljujući TikTok-u tek sada dospela u fokus. i potvrdila koliko je zapravo efikasna. To potvrđuju i brojni kozmetičari i stučnjaci za negu kože koji ističu da je ovaj redosled nanošenja proizvoda za negu najoptimalniji jer se njime postiže odlična hidratacija i dugoročno obezbeđuje zdrava koža i lep, svež i blistav ten.

Da li i vi planirate da isprobate ovu metodu ili ste već isprobali pa imate utisak?

 

Komentari (0)
Loading