Izbegavajte vezivanje KOSE sa ovim GUMICAMA: Oštećuju pramenove i od njih nas glava BOLI

K.Ć. Vesti 24.10.2022 09:00 0

Vezivanje kose može jako da je ošteti

Izbegavajte vezivanje KOSE sa ovim GUMICAMA: Oštećuju pramenove i od njih nas glava BOLI

pixabay

To je zato što nesvesno biramo gumice koje slabe pramenove. Zato je vredno znati koje je bolje izbegavati da bi naša kosa izgledala dobro.

Mnogi ljudi vole da vežu kosu, tako da uvek imaju različite vrste gumica pri ruci. U nekim slučajevima olakšava bavljenje sportom, rad ili kuvanje. Zahvaljujući tome, kosa nam ne smeta, ne pada u oči.  Međutim, samo vezivanje, iako nam život čini lakšim, uglavnom šteti kosi.

Nepravilno odabrane gumice jednostavno uništavaju pramenove, što dovodi do njihovog lomljenja. Pored toga, ozloglašeno, čvrsto vezivanje visokih repova može direktno da naškodi korenu kose tako što će kosa satima biti u neprirodnom položaju. 

Najgora stvar sa kojom možemo da tretiramo kosu su gumice za tegle i druge veoma tanke gumice. One su jake, stoga čvrsto stisnu pramenove, deformišući ih i dovode do njihovog habanja i oštećenja. A da stvar bude gora, kosa se stalno lomi na jednom mestu.

Još jedan nedostatak teglara je što se kosa može zapetljati u njih kada krenete da ih skidate.

Gumice sa metalnim spojevima su takođe štetne za pramenove. Trebalo bi da su otpornije na istezanje, ali je metalna kopča tvrda, ima oštre ivice i neizbežno oštećuje kosu sa kojom dolazi u kontakt.

Sa ovakvim gumicama možete vezivati kosu

Dobro je imati šire, elastične frotirne gumice ili tanje, ali opšivene mekim materijalom. One ne stisnu kosu tako čvrsto i ne izlažu je oštećenjima kolikoi. Najčešće i lepo izgledaju. Jednako bezbedne su i elastične gumice koje nemaju metalne elemente koji oštećuju pramenove. Pored toga, one su fleksibilne i veoma izdržljive.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading