"Staklena" koža kao najpopularniji TREND ove sezone: Šminker otkriva tajnu kako da ovo postignete!

Vesti 18.05.2023 11:00 0

Za postizanje ovakvog izgleda lica bitna je pravilna upotreba hajlajtera i proizvoda koji reflektuju svetlost, kako bi koža "sijala" kao da je staklena.

Šminka

Printscreen/Instagram

Pre samog šminkanja, neophodno je napomenuti da kožu treba negovati i pod tim podrazumeva se da koristite preparate koje ne isušuju kožu. Takođe su preporučljivi pilinzi i maske bez kiselina, kao i hidrantne kreme.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nikki_Makeup (@nikki_makeup)

 

Kada krenete sa šminkanjem i dobijanjem "staklene" kože valja reći da nije stvar u količini hajlejtera već kako i gde ga stavljate:

"Jedna od najvećih grešaka koje ljudi čine misleći da će postići taj izgled je da samo trebaju primeniti više proizvoda. To nije slučaj. Umesto toga, usredsredite se na mesto gde stavljate hajlajter. Radi se o pametnom pronalaženju onih tačaka na vašem licu koje taj efekat postižu. To je ono što stvara iluziju vrlo sjajnog završnog sloja, dok vaše lice izgleda prirodno", kaže stručnjak Volf.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nikki_Makeup (@nikki_makeup)

 

On je još dodao: "Sednite ispod dobrog svetla i utvrdite na koje delove lica svetlo udara. Učinite to uz pomoć vaše hidratantne kreme, jer će tako vaša koža biti malo vlažnija i reflektirajuća, što olakšava vežbanje", kaže Volf.

Na tim mestima nanesite hajlater, ali naravno, ne treba preterivati.

Komentari (0)
Loading