Da li biste nosili venčanicu iz 1949. godine? Marija je uzela bakinu haljinu, malo je preradila i sada je sve mlade žele za sebe

Vesti 30.05.2023 10:29 0

Iako je za neke mlade kupovina venčanice prilika da pronađu nešto po meri, druge će rado obući venčanicu voljene osobe, kao simbol nečeg pozajmljenog, kako tradicija nalaže za taj dan. .

tiktok

Printscreen/TikTok

Ponekad, naravno, tim haljinama je potrebno malo preobrazbe, bilo da bolje pristaju ili da izgledaju malo modernije. Tako je dizajnerka Marija Slivinski dobila zadatak da osveži venčanicu klijentkinje koja je uoči venčanja zakazanog za sledeći mesec donela bakinu haljinu iz 1949. godine. Nakon što  je krojačica skratila i skinula duge rukave, dizajnerka je preuređenu venčanicu pokazala na svom TikToku, ali moderna verzija nije sve oduševila.

 

Prvobitno u stilu venčanica iz sredine veka, satenska haljina je imala duge rukave, velike volane, steznik pun ušivenih detalja oko poprsja i puf rukava, a krojačica ju je transformisala; prvo skratiti haljinu, a zatim ukloniti nabore sa nje. Nakon toga, Slivinski je zamenila nekoliko dugmadi koja su nedostajala na haljini, pre nego što je odsekla duge rukave da bi napravila venčanicu bez bretela.

 

 


Od preostalog materijala napravila je i veliku mašnu koja je trebalo da padne na dno nevestinih leđa, a njen rad je privukao veliku pažnju na internetu, prikupivši više od 27.200 lajkova i 6,5 miliona pregleda. U komentarima, pratioci su podelili svoje reakcije, međutim, nisu svi bili oduševljeni novim dizajnom.

„Užasno, razočaravajuće... ranije je definitivno bilo bolje“, napisali su neki u komentarima, ali bilo je i onih kojima se dopala modernija verzija. „Totalno posebno, svaka čast“, ​​pohvalili su se dizajnerku koja je svima na platformi poručila da mlada izgleda fantastično u novom/starom i da joj se to dopalo. „To je ionako jedino važno na kraju!“, zaključila je Slivinski, a prenosi The Sun.
 

 

 

Komentari (0)
Loading