Moda dvehiljaditih od koje se mnogi ježe se vratila: Mini suknje, krop topovi, šnalice u kosi su trendovi koje ćemo kopirati u 2023. godini

Olja Jelić Vesti 16.06.2023 19:37 0

Trendovi dvehiljaditih ove godine se vraćaju na velika vrata, a posebno ih voli generacija Zed

Ališa Silverstoun

Profimedia

Moda ima cikličnu prirodu, trendovi dolaze i prolaze, a sad generacija Zed na velika vrata vraća dvehiljadite. Mini suknje, krop topovi i trenerke od velura biće ponovo ultimativni hit. 

Y2K moda obuhvata kasne devedesete i dvehiljadite. Pop kultura je imala velikog uticaja na razvoj mode, a glavne ikone bile su Britni Spirs i Lindzi Lohan. Kultni filmovi poput "Mean Girls" i "Clueless" su dosta uticali, zbog stajlinga glavnih junakinja..

 

 

Da biste postigli ovfakav stil, morate opremiti svoj ormar sa nekoliko komada.

1. Velur trenerke

Paris Hilton je popularizovala trenerke od velura. Često smo mogli da je vidimo u modelima brenda "Juicy Couture", što je kasnije podstaklo da pokrene sopstvenu liniju. 

 

 

2. Krop topovi 

Poslednjih godina na skoro svakoj devojci možemo videti ovaj modni komad, nezavisno od sezone. Mogu se sjajno kombinovati uz farrmerke, suknje, šortseve. 

 

 

3. Cipele sa platformom

Ovaj model obuće je popularan već nekoliko godina. Nije bitno da li su u pitanju sandale ili čizme, važno da je platforma što veća i da neodoljivo podseća na Bratz lutku. 

 

 

4. Suknje

Ovaj trend je inspirisan kultnim filmom "Clueless". Svi se sećamo Šer i Dioninih kariranih suknjica, koje su svetle i razigrane, a sad se vraćaju kao "must have" komadi. 

 

 

5. Džins

Džins je u toj eri bio nezaobilazan. Najviše ga je promovisala Britni Spirs koja je obožavala farmerke sa plitkim strukom. Takođe popularne su široke farmerke, kao i "džins na džins" trend. 

 

 

Sviđala se nekom ovakva moda ili ne, sigurno je da ove godine postaje vodeći trend. Svaka modna era ima neku svoju čar, a generacija Zed će je doneti u novom ruhu. 

Komentari (0)
Loading