Vrele letnje temperature donose probleme sa šminkom: Pre stavljanja karmina morate učiniti jedan bitan korak

Marina Đurđević Vesti 10.07.2023 13:19 0

Da li se i vi ponekad pitate šta od šminke da izaberete tokom vrelih letnjih dana?

karmin

Shutterstock

Vrele letnje temperature donose nam probleme sa šminkom, evo saveta kako da vam ruž duže traje.

Da li se i vi ponekad  pitate šta od šminke da izaberete tokom vrelih letnjih dana? U slučaju da ne možete da zamislite svoje oči bez maskare, najbolje je odabrati vodootpornu. Mala je verovatnoća da bi bilo koja druga opstala na trepavicama pri iskušenjima toplote i znojenja.

Puder bi trebalo zameniti toniranom kremom sa zaštitnim faktorom, ali ako imate nedomice oko ruža evo saveta kako da ga namažete a da ostane postojan po vrelom danu.

Prvo, pripremite usne. Kao što ni puder ne stavljate na lice pre nego što se umijete i namažete kremu, tako i usne zaslužuju mali tretman. Uradite blagi piling i obavezno pređite dobro ivice, zahvatajući i deo kože oko usana.

Nakon toga nanesite obilno balsam za usne, kako bi ih nahranili i "zacelili" mikropukotine. Sačekajte par minuta pa utapkajte papirnom maramicom višak.

Kako se karmin ne bi razlivao preko ivice usana, najbolje rešenje je olovka - nešto čvršća formulacija. Leti pribegavajte duploj ivici - prvo namažite korektor oko usana i izblendajte ga ka licu, a onda povucite i linije olovkom. Zatim tom olovkom blago osenčite i usne.

Za dugotrajan efekat, birajte ruževe koji imaju mat ili saten efekat - manje klize nego oni visokog sjaja. Neka bude dobre pigmentacije, ali i sa dovoljno ulja za negu kako se usne ne bi isušile tokom dana.

Ovlaš pritisnite usne papirnom maramicom i onda setujte ruž minimalnom količinom bezbojnog pudera. Na kraju, ne zaboravite da ponesete ruž kako biste ipak, tokom dana, mogli i da popravite štetu koju će toplota napraviti, letnji dani zaslužuju toliku "žrtvu".

Komentari (0)
Loading