Ovog leta tonirani serumi su stupili na scenu: Zamenjuju puder i BB kremu, a daju glamurozan izgled

Olja Jelić Vesti 18.08.2023 14:27 0

Ovog leta tonirani serumi su stupili na scenu

Šminka

Printscreen/Instagram

Mejkap bez mejkapa je trend koji je donedavno dominirao bjuti industrijom, kada ga je naprasno zamenio talas umnogome vidljivije šminke u stilu devedesetih i dvehiljaditih. Međutim, u letnjem periodu se gotovo uvek vraćamo laganijim teksturama i prirodnijem izgledu kada je šminka u pitanju, bilo da govorimo o dnevnim varijantama ili večernjim izlascima.

 

 

Upravo zbog toga teške pudere često menjamo BB kremama kako bi postigli osvežavajući osećaj na koži lica kojem zaista težimo u vreme visokih temperatura. Međutim, izgleda da smo i BB kreme zamenili proizvodima za koje kažu da ima efekat još laganije pokrivenosti i često zdravijeg sjaja lica – tonirani serumi su stupili na scenu.

Šta su tonirani serumi?

Upravo ono što nam sam naziv sugeriše – formula za negu kože koja ujedno prekriva nesavršenosti. Preciznije, tonirani serumi ukrštaju moć pokrivanja koju imaju puderi, prednosti laganije teksture koju uživaju BB kreme i karakteristike klasičnog seruma za lice. U isto vreme ovaj proizvod ujednačava ten i postiže efekat prirodnog izgleda kože, takozvanog no mejkap izgleda, dok sve vreme značajno hidrira kožu. Neretko tonirani serumi sadrže i SPF koji dodatnu štiti kožu tokom leta.

 

 

Kome su namenjeni tonirani serum?

Ukratko – svim tipovima kože. Stručnjaci savtuju da ukoliko je vaša koža sklona aknama najbolje bi bilo da potražite proizvod koji spada u kategoriju nekomedogene kozmetike. Suvoj koži najčešće odgovaraju tonirani serumi koji sadrže hijaluronsku kiselinu i skvalan, dok je za masnu kožu neophodno pronaći proizvode bez ulja.

 

Komentari (0)
Loading