Kako da kratki nokti izgledaju duži? Italijanski manikir je pravo rešenje, a evo kako da to postignete

Olja Jelić Vesti 23.08.2023 08:20 0

Dobra vest za one kojima nokti sporo rastu, a ne žele veštačke nokte, je da italijanski manikir može da učini da kratki nokti, a samim tim i prsti, izgledaju duže

Manikir

Shutterstock

Kako da kratki nokti izgledaju duži? Isprobajte italijanski manikir jer sa njim nokte, a i prsti, izgledaju duži. „Najbolje funkcioniše s klasičnim monohromatskim lakom za nokte“, kaže slavna manikirka Aleksandra Teleki.

Morate farbti nokte uz sam koren, ali ne smete lakom zahvatati kožu. Zatim obojite nokat u uzdužnom pravcu. Ali morate ostaviti tanak prostor na kraju nokta gde lak ne može da dopre.

 

 

Italijanski manikir se može primeniti i na krajeve noktiju. Za razliku od francuskog manikira, gde se vrh nokta u obliku polumeseca oslikava tačno na ivici nokta, italijanski manikir počinje više, na sredini nokta. „I sa desne i sa leve strane povlačimo drugu boju sa središnje linije, formirajući tako U-oblik vrha nokta“, objašnjava Teleki. Ovo može učiniti da nokti izgledaju još duže.

Šta može učiniti da nokti izgledaju još duži?

Italijanski manikir postaje sve popularniji, jer mnoge žene ne vole ili više ne žele veštačke nokt. Ako želite duže nokte, pored lakiranja možete koristiti i druge trikove. „Pored italijanskog manikira, korisno je ukloniti višak kože i podići kutikulu na nokatnom ležištu. Ovo takođe produžava nokat“, objasnila je čuvena manikirka. „Oblik nokta je takođe ključan ako želite da široki, kratki nokat izgleda duže".

 

 

Italijanski manikir najbolje funkcioniše sa kvadratnim ili blago ovalnim noktima. S druge strane. U slučaju dugih, bademastih ili četvrtastih noktiju –  nokti izgledaju uži. U ovom slučaju, manikirka ne preporučuje italijanski manikir, već vam savetuje da izaberete tradicionalni francuski manikir.

 

Komentari (0)
Loading