Domaća maska koju zovu "lažni botoks" je sve popularnija: Sve sastojke koji vam trebaju imate u kuhinji

Olja Jelić Vesti 12.09.2023 21:40 0

Poslednjih nedelja, svi pričaju samo o domaćoj maski za lice od samo dva sastojka koja deluje kao prirodni botoks

Koža

Printscreen/Instagram

Za lepo i negovano lice bez bora nisu vam potrebni samo skupi proizvodi. Zapravo, sjajne  rezultate možete dobiti i proizvodima iz drogerija, kao i sa "uradi sam" rešenjima, naravno, samo ukoliko ste odabrali ono što najviše odgovara vašoj koži.

Zapamtite da je prevencija, pogotovo kod bora, najbolje što možete da uradite, a baš iz tog razloga nam je privukla pažnju viralna maska koju zovu "lažni botoks".

Sudeći po pre i posle rezultatima, jasno je da ova maska ostavlja kožu mekom, negovanom i zategnutom, kao i vidno podmlađenom, te nam je jasno zašto ima takvo ime. 

Najbolje od svega je što su vam potrebna samo dva sastojka koja verovatno već imate u kući. 

Potrebno:

1. Seme lana

2. Voda

3. Gaza ili čista pamučna krpa 

4. Činijica ili teglica

Kako napraviti "lažni botoks"

Skuvajte lan

Seme lana najpre je potrebno skuvati. U šerpicu dodajte malu količinu semena - otprilike 2, 3 kašike, i prelijte vodom u razmeri 1:3. Dakle, potrebno je da vode bude više od lana, odnosno da je prekrije potpuno. Kada provri kuvajte na nižoj temperaturi dok smesa ne postane kao na fotografiji u nastavku.

Ostavite lan da se ohladi i procedite

Dobijenu smešu je potrebno poklopiti i i ostaviti da se ohladi, a potom presuti sadržaj u gazu ispod koje ćete imati dublji tanjir ili šerpicu. Procedite skuvani lan. Rezultat treba da bude smeša gotovo sluzave teksture.

 

@isabellkeler0 Replying to @. tagajte me u videima da vidim kak vam je uspijelo! 😅 btw. super je i kao maska za kosu 💆🏽‍♀️ #flaxseedmask #betterthenbotox #maskazalice #fyp ♬ original sound - ISSA

 

Nanesite masku

Masku nanesite ravnomerno na prethodno očišćeno lice. Vodite računa da sloj ne bude ni previše debeo, ni previše tanak. 

 

 

Uklonite masku

Nakon što se potpuno osušila na licu, maska će početi da se kruni i odvaja od kože. To je trenutak kada treba da je uklonite mokrim, natopljenim peškirom. Vodite računa i nemojte vući tkaninom po koži, već potezi treba da budu nežni. 

Umijte se

Nakon uklanjanja maske umijte se ukoliko je potrebno, a preporuka je da voda bude mlaka. 

Nanesite hidratantnu kremu

Poslednji korak bi bilo da nanesete hidratantnu kremu koju inače koristite i naravno, obavetan SPF. 

Komentari (0)
Loading