Šest trikova Džej Lo za blistavu i zategnutu kožu: Primenite ih i usporite vidljive znakove starenja

Olja Jelić Vesti 20.09.2023 21:49 1

Rutina koje se Dženifer Lopez pridržava svaki dan, a možete i vi da je primenite

Dženifer Lopez

Printscreen/Instagram

Starenje je neizbežno, ali postoje metode koje možete da uključite u svoju rutinu kako biste usporili vidljive znakove starenja na vašoj koži. Jedan od dobrih primera je svakako Dženifer Lopez čija koža uvek izgleda besprekorno. Njena večna lepota i mladalački izgled doneli su joj još jedan nadimak – J. Glow. Dženifer Lopez otkriva brojne tajne mladalačkog izgleda, a mi smo odabrali šest saveta protiv ubrzanog starenja kože koje možete da uključite u svoju rutinu.

Dovoljno sna

U svojim kasnim dvadesetim, Džej Lo je shvatila da je hronično neispavana i da bi trebalo nešto da preduzme po tom pitanju jer je videla negativne efekte na svojoj koži i drugim delovima tela. Do tada je mislila da je nepobediva, da može da preživi dan sa tri do pet sati sna i skoro celodnevnim radom. Međutim, na kraju ju je sve to sustiglo i usled toga je dobila napade panike.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

 

Njen doktor joj je rekao da mora da spava sedam do devet sati noću, da ne pije kofein i da se pobrine da uvede vežbanje u svoju rutinu ako želi da radi toliko posla. Osobe lišene sna imaju povećan rizik od pojave znakova starenja kože, uključujući bore, neujednačenu pigmentaciju, smanjenu elastičnost kože itd. Međutim, nije važna samo količina sna, važan je i kvalitet, kao što pokazuju neka istraživanja.

Hranu koja usporava prve znake starenja

Dženifer Lopez veruje da lepota zapravo počinje iznutra. Ona smatra da voda i ishrana koja se sastoji od puno voća i povrća igraju ključnu ulogu u kvalitetu izgleda kože. Konzumiranje hrane bogate sastojcima protiv starenja (kao što su esencijalne masne kiseline i proteinski peptidi) može pomoći u usporavanju starenja kože.

Recite ne pušenju i ograničite unos alkohola

Pušenje negativno utiče na telo na više načina, a koža je jedan od njih. Pušenje cigareta može izazvati prerano starenje kože, a neke studije pokazuju da učesnici koji puše cigarete imaju manje elastičnu kožu od nepušača.

Takođe je utvrđeno da prekomerna konzumacija alkohola ubrzava starenje kože, pa da biste sprečili njeno starenje na kožu, ograničite unos alkohola na umerene nivoe – maksimalno jedno do dva pića dnevno.

Budite istrajni u nezi kože

Pranje lica može pomoći u ukupnom izgledu vaše kože, ali uverite se da to radite na ispravan način. Operite lice ujutru, uveče i posle vežbanja (ili kad god se više znojite). Ovo pomaže da vaše pore budu čiste i da se vaša koža oseća zdravom. Neki od njenih drugih saveta za negu lica uključuju korišćenje nežnog sredstva za čišćenje, mlake vode za pranje, nanošenje hidratantne kreme nakon toga, izbegavanje struganja kože (nemojte da koristite grubi peškir, sunđer, itd.) itd. Nikada ne biste trebali zanemariti rutinu nege kože , kao i odlazak u krevet sa šminkom na licu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

 

 

Zaštitite kožu od sunčevih zraka

Često izlaganje kože suncu može dovesti do preranog pojavljivanja bora, starenja kože, staračkih pega i povećanog rizika od raka kože. Džej Lo koristi kremu sa SPF-om kad god je napolju, a obnavlja je svaka dva sata i nakon plivanja ili znojenja. Svakako je važno da proverite rok trajanja vaše kreme i da je ne koristite posle predloženog datuma.

Koristite glikolnu kiselinu

Glikolna kiselina lako prodire u kožu, uklanja mrtve ćelije kože i otkriva sloj nove i glatke kože. Zbog svojih svojstava može smanjiti bore, ožiljke od akni, hiperpigmentaciju i poboljšati određena stanja kože. Lopezova redovno koristi glikolnu kiselinu da bi dobila zdrav sjaj i čistu kožu.

Komentari (1)
Loading
zora
21.09.2023 08:09

Njeni trikovi su nula. Videli smo je i bez sminke i bez fotosopa. Zamlacujete narod.