Izaziva podeljena mišljenja: Luksuzni brend oživeo torbu kontroverznog dizajna staru 100 godina

Olja Jelić Vesti 29.09.2023 13:15 0

Torbica kojoj se na zatvaraču nalazi groteskan lik isplaženog jezika kontroverzna je i nakon više od veka postojanja, a uskoro će se ponovno naći u prodaji

Prada torba

Profimedia

Prada je na nedavno završenoj Nedelji mode u Milanu oživela torbicu koja je nastala pre 110 godina kao delo kultnog dizajnera i suosnivača brenda Marija Prade. Ono što je mnogima prvo zapalo za oko jeste sporan detalj koji ostaje kontroverzan i nakon veka postojanja.

"Za ovu kolekciju nismo hteli da filozofiramo sa pričama o oblačenju, već smo se usresredili na metode, tehniku i vrednost izrade", pojasnili su iz Prade povodom modne kolekcije za proleće-leto 2023-2024.

Veliku pažnju je odnela 110 godina stara torbica koja se isticala kraj modernih kombinacija.

Reč je o crnom kožnom modelu od nappa kože i re-najlon tkanine sa okvirom za zatvaranje te najintrigantnijim detaljem - pomalo grotesknim ljutitim čovečuljkom isplaženim jezikom koji se nalazi na zatvaraču.

Čini se kako je Prada ovim modnim dodatkom ipak prekršila obećanje prema kojem bi naglasak stavila isključivo na formu, jer u opisu jasno daju do znanja da torbica dolazi s dubljim značenjem:

'Model večernjeg okvira za zatvaranje, sa ručno izrezbarenim elementom koji prikazuje mitološki lik, odražava suvremeni entuzijazam za istorijsku istočnjačku estetiku i umetničke stilove koji su uticali na svetsku dekorativnu umetnost i likovne umetnosti između kraja devetnaestog i početka dvadesetog veka', zaključuju iz slavne italijanske kuće.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Prada (@prada)

 

Modne zaljubljenice koje svojoj kolekciji žele dodati jedan istinski kultni komad imaće priliku za kupovinu ovog modela tek na proleće kada će se ponovno naći u prodaji.

 

@najzena.rs Njen autfit košta 1000e‼️😱 Koliko je koštao tvoj današnji autfit? Piši nam u komentarima 👇🏻 #najžena #žena #fypシ #fyp #srbija #outfit #outfitideas #outfitinspiration #fashion #moda ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading