Kosa će vam biti sjajna i zdrava: Napravite same domaći keratin, a sve sastojke već imate u kuhinji

Olja Jelić Vesti 26.10.2023 09:54 0

Recept za domaći keratin od samo tri sastojka zaludeo je sve pripadnice lepšeg pola.

Ulje lavande

Shutterstock

Recept za domaći keratin od samo tri sastojka zaludeo je sve pripadnice lepšeg pola.

Tretman keratinom je postao veoma tražen otkako se pojavio u frizerskim salonima. Dame keratin obožavaju jer kosu čini ravnom i daje joj svilenkast i zaglađen izgled. Recept za domaći keratin je hit jer će vam uštedeti mnogo novca.

Pravo uživanje je da sednete u stolicu u frizerskom salonu i sačekate da vam vešte ruke stručnjaka kosu srede do perfekcije. Sve to ima svoju cenu, a za ovaj tretman morate da izdvojite pozamašnu sumu.

Kosa

Shutterstock

 

Rešenje da oštećena i suva kosa počinje polako da vraća svoj sjaj i gustinu, a da za to ne morate da izdvojite čitavo bogatsvo ipak postoji.

Ako ispoštujete ovaj recept za domaći keratin, kosa će vam izgledati odlično i kada je samo prosušite fenom, bez striktnog feniranja i korišćenja skupih sredstava za negu kose.

Kada uz pomoć repecepta za domaći kreatin negujete kosu, morate biti svesni da se ne radi o dugoročnom rešenju, kao kada su u pitanju tretmani u salonima, ali se svakako dobija sličan efekat.

Sastojci:

- 1 šolja vode

- 2 kašike kukuruznog brašna

- 1 kašika bebi-ulja

Priprema:

Kukurzno brašno sipati u vodu, sačekati da proključa pa mešati dok se ne zgusne. Dodati bebi-ulje, pa ponovo promešati. Sačekati da se prohladi, naneti duž cele kose i ostaviti da odstoji 20-25 minuta. Nakon toga operite kosu.

 

@najzena.rs Idealna je, ne samo za svaki dan, nego i za neke svečanije prilike 🤩 #najzena #frizura #pundja #fypシ #foryou ♬ original sound - Najzena.rs

 

 

Komentari (0)
Loading