Otkrivena tema Met Gale za 2024. godinu: U muzeju Metropoliten biće prikazano 400 godina modne istorije

Olja Jelić Vesti 10.11.2023 13:38 0

Neki komadi će po prvi put biti izloženi za širu javnost, a izložba će se vrteti oko 50 istorijskih komada koji su prekrhki da bi se ikada više obukli.

Ana Vintur

Profimedia

Neki komadi će po prvi put biti izloženi za širu javnost, a izložba će se vrteti oko 50 istorijskih komada koji su prekrhki da bi se ikada više obukli.

Za manje od pola godine brojne zvezde zablistaće na modnom događaju Met Gali u Njujorku. Sada se konačno saznalo i koja će biti tema ove glamurozne večeri. Slavni zvanice moraće da prate temu "Sleeping Beauties: Reawakening Fashion" ("Uspavane lepotice: Ponovno buđenje mode"). Ove srede je to objavio Institut za kostime Muzeja umetnosti Metropolitan. 

- Inovativna tema pomaknuće granice naše mašte i podstaći nas da iskusimo mnoge aspekte mode, naučimo nešto više o njenoj istoriji i steknemo dublje razumevanje njene lepote - rekao je Maks Holein, izvršni direktor muzeja umetnosti Metropolitan u Njujorku.

 

 

Fokus izložbe biće na istorijskim kreacijama, od kojih su neke stare i po 400 godina. Prema Vogueu, izložbu će puniti arhive kultnih dizajnera Iv Sen Lorana, Kristijana Diora, Huberta di Živenšija i ostalih. Naći će se tu i savremeni radovi FilIpa Lima, StelE Mekartni i Konera Ivesa.

 

 

Neki komadi će po prvi puta biti izloženi za širu javnost, a izložba će se vrteti oko 50 istorijskih komada koji su prekrhki da bi se ikada više obukli.

Met Gala 2024. bit će 6. maja, odnosno prvog ponedeljka u maju. Organizuje je glavna urednica Voguea Ana Vintur.

 

@najzena.rs Poznate dame u raskošnim toaletama 🤩 #najzena #poznati #moda #fypシ #foryou ♬ All Night Long - Marsh

 

 

Komentari (0)
Loading