"Mob wife" estetika osvojila svet: Zašto sve žene žele da izgledaju kao supruge mafijaša?

Olja Jelić Vesti 16.01.2024 20:18 0

TiKTok odavno diktira modne trendove. A sad je došlo vreme da "clean girl" estetiku zamenimo sa "moby wife" estetikom.

Kajli Džener

Profimedia

TiKTok odavno diktira modne trendove. A sad je došlo vreme da "clean girl" estetiku zamenimo sa "mob wife" estetikom. 

Estetika mafijaške supruge dobija svojih pet minuta. Opsesija glamurom, šljokicama, jakom šminkom je zavladala među svetskim trendseterkama kao što su Hejli Biber, Kendal i Kajli Džener i sa 225 miliona pregleda na TikToku sasvim je jasno šta ćemo viđati na ulicama i u časopisima tokom ove godine.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FERRAGAMO (@ferragamo)

 

Ono što je dobro kod ove estetike je da ženama daje novu dozu samopouzdanja jer koja od nas ne bi želela da bude glavna faca u gradu uvek glamurozno doterana. Pored stajlinga kod ove estetike je ključan stav žene. Ne možeš biti u „mob wife“ estetici ako nemaš stav koji govori da si ti glavna i da nećeš da trpiš nikakve gluposti. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kendall (@kendalljenner)

 

Šta uopšte znači ova estetika i kako to izgleda žena mafijaša?

TikTok je već prepun videa kako da postignete ovakav izgled. Par stavki koje morate da ispunite kako bi postigli jesu bunda od pravog krzna, intenzivan parfem, jaka šminka sa naročito izražajnim crvenim karminom, kosa sa puno volumena, masivni zlatni nakit, animal print, obavezno nošenje naočara za sunce i neizostavni vanvremenski autfit u crnom od glave do pete. 

 

 

TikTok korisnica daje uvid u to šta to znači. Svi želimo da budemo žena mafijaškog bosa jer je ona sama po sebi šef. „Supruga mafijaša je nesmetana, ima gde da bude, ljude da vidi, ne uzima ništa nikome“, kaže ona, pre nego što kasnije dodaje, „ima crvene usne, ima crvene nokte , ona uvek ima smokey šminku i kosu punu volumena."

 

@lauracorluka Odgovor korisniku @-Brigiht.days🧸🌿 ♬ original sound - lauracorluka

 

Mnoge poznate ličnosti su već prigrlile ovaj trend. Dua Lipa i Hejli Biber su se već pojavljivale u bundama, Kajli Džener nas je potpuno osvojila u šljokičavoj zlatnoj haljini, a Kendal Džener već duže vreme nosi jače karmine na usnama kao i bunde. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amber Huang (@ambi.lyn)

 

 

Uz sve ovo, glavni je dodatak i ranije spomenuti stav. Moraš da znaš da si glavna, da se ne zamaraš tuđim mišljenjima, a ako neko i pokuša da se suprotstavi– neće završiti dobro. Ne smeš dati ljudima da se zezaju s tobom i moraš da se zauzmeš za sebe, kao i ignorišeš sve one nebitne.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)
Loading