Nema više čekanja: Tejlor Svift konačno objavila novi album, fanovi zanemeli kada su videli na šta liči!

Vesti 19.04.2024 20:53 0

Svift ima prepoznatljivi izgled lutke- tanke obrve, ,,smokey eye" i smeli ruž za usne...

Tejlor

BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Novi album Tejlor Svift,  ,,The Tortured Poets Department" obuhvata starinsku estetiku koja, naravno, daje nagoveštaje o njenom emotivnom stanju.

Pevačičin 11. studijski album debitovao je u ponoć (po istočnoameričkoj vremenskoj zoni) u petak, 19. aprila, a kompletan muzički spot za njen singl „Fortnight” (sa Post Malonom) će biti objavljen u 20 časova iste večeri.

U brzom crno-belom tizeru snimka, 34-godišnjakinja pokazuje u kolekciju autfita iz viktorijanske ere i 1920-ih, za koju fanovi nagađaju da ima značaj u pogledu njenog raskida sa britanskim glumcem Džoom Alvinom i kasnijim vezama .

U jednom trenutku u tizeru, Svift nosi crnu haljinu sa visokim izrezom sa rukavima i detaljima na volanima. Fan je na X-u (bivši Tviter) uporedio izgled sa viktorijanskom haljinom koje su žene nosile u žalosti. Prema Metropoliten muzeju umetnosti, crne haljine za žaljenje postale su popularne tokom vladavine kraljice Viktorije od 1819. do 1901. i postavile su presedan za stalni običaj nošenja crnog nakon smrti voljenih.

„Kraljica Viktorija je bila u žalosti od smrti svog supruga, princa Alberta (1819-1861), do sopstvene smrti“, navodi se na sajtu muzeja. „Smatralo se društvenim uslovom da nosite crno od tri meseca do dve i po godine dok tugujete za voljenom osobom ili monarhom.

Korisnik X-a je takođe primetio da je crna haljina slična onoj koju su nosile Sviftine plesačice za izvođenje pesme „My Tears Ricochet“ tokom njene turneje Eras.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

 

Kada je u pitanju pesma „Fortnight”, tuga o kojoj je reč je verovatno Sviftin raskid sa Alvinom. Par je izlazio šest godina i raskid je objavio u aprilu 2023.

Tejlor u spotu nosi još jedan smisaoni ansambl — belu haljinu bez naramenica koja izgleda kao venčanica. Obožavaoci su brzo istakli da takođe ima veliku sličnost sa haljinom  brenda ,,Schiaparelli" koju je nosila na 66. dodeli Gremi nagrada u februaru 2024.

Tejlor Svift na dodeli Gremija

Profimedia

 

Pored boje, haljine imaju sličan dekolte i detalje oko struka. Sviftova je u  spotu dodala i operske rukavice, slične crnim operskim rukavicama koje je nosila na dodeli Gremija.

Sviftova je takođe odala počast zvezdi crno-belih filmova iz 1920-ih Klari Bou. Album sadrži zasebnu numeru naslovljenu po glumici, a u video snimku za „Fortnight”. Svift ima prepoznatljivi izgled lutke- tanke obrve, ,,smokey eye" i smeli ruž za usne, prenosi People.

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading