Gole MAME su OK, a bebina glava je PROBLEM? OVA fotografija je zabranjena na FEJSBUKU jer je previše "VULGARNA"

Vesti 03.11.2022 14:32 0

Da li je ova fotografija žene koja se porađa zaista previše vulgarna za Fejsbuk?

porođaj

Shutterstock

Ovo pitanje zapravo muči  i autorku fotografije Morag Hejstings, ali i mnoge druge žene.

Morag je inače dula, profesionalno se bavi fotografijom i želi da kroz iste prenese čitavu lepotu rađanja novog života. 

Kroz fotografiju možete osetiti šta žena oseća — to je izuzetno moćno umetničko delo. 

 

I dok su neke njene fotografije doživele veliki uspeh, jedna je ocenjena kao šokantna, vulgarna i Fejsbuk je zabranio 2016. godine.Reč je o fotografiji na kojoj se vidi bebina glava među nogama.

 

Hejstings je rekla: „Slika koju su uklonili prikazuje moćnu ženu kako hvata sopstvenu bebu dok stoji, videlo se malo donjeg dela zadnjice moje klijentkinje, butina, bebina glava... i malo krvi. Fejsbuk je obavestio Hejstings da njena fotografija neće biti objavljena i nalog joj je ukinut na 30 dana.

Ova slika bebe koja se rađa nije ono što smo inače navikli da vidimo, a upravo to  je čini još zanimljivijom i važnijom.

 „Moramo biti u mogućnosti da delimo slike naših beba koje se rađaju na načine koji mogu inspirisati žene da preuzmu odgovornost za svoj porođaj. Da bismo to mogli da uradimo, moramo da budemo u mogućnosti da delimo slike koje pokazaju malo više, a možda i malo krvi. Ne treba da se osećamo uplašeno i potlačeno zbog nedostatka obrazovanja na Fejsbuku o ponašanju ženskih tela. Želim da svoje dane provedem inspirišući žene, a ne u borbi protiv jedne od najvećih svetskih platformi društvenih medija kada delim slike moćnih žena."
 

Takođe je aludirala na fotografije poznatih ličnosti, ali i golišavih žena koje jednostavno ne predstavljaju problem i ne prolaze tu vrstu procene.

 

Komentari (0)
Loading