Popravit vaš BRAK ili vezu ovim jednostavnim PRAVILOM: "2-2-2" je TRIK za koji se tarapeuti kunu da funkcioniše!

Vesti 25.02.2023 15:30 0

Sprečite monotoniju i osvežite emocije

Popravit vaš BRAK ili vezu ovim jednostavnim PRAVILOM: "2-2-2" je TRIK za koji se tarapeuti kunu da funkcioniše!

Pixbay/chermitove

Bračni terapeuti i stručnjaci za odnose bi vam rekli kako kvalitetno vremena sa supružnikom može da ojača vašu zajednicu, porodicu, ali nekako, kada “životna zauzetost” okupia vaše misli i vreme, međusobno vreme je prva stvar koja izgleda da padne na stranu.

Stvaranje mesta za kvalitetno vreme moglo biti važnije nego što mislite, pa bi bilo dobro da probate pravilo 2-2-2?

Popravit vaš BRAK ili vezu ovim jednostavnim PRAVILOM:

unsplash.com

 

 

Šta je zapravo 2-2-2 i kako deluje?

Bilo da ste mladenci koji žele da ojačaju svoju vezu ili par koji je godinama zajedno u nadi da će se ponovo povezati jedno s drugim, pravilo 2-2-2 bi moglo biti vredno pokušaja. Pravilo glasi: svake dve nedelje izađite uveče, svaka dva meseca otputujte negde na vikend i svake dve godine bar na nedelju dana sami.

Psihoanalitičarka i bračna savetnica Kimberli Heršenson rekla je za Foks njuz da je radila sa klijentima koji su se skoro razveli, ali su imali velike koristi od uključivanja pravila 2-2-2 u svoje živote.

Kako da ugradite pravilo 2-2-2 u svoju vezu?

Večeri za sastanke ne moraju uvek da budu komplikovane. Izlazak napolje i šetnja, kuvanje zajedničkog obroka kod kuće mogu da budu jednako efikasni. Ipak, ovo vreme ne treba da koristite da razgovarate o problemima:

– Jednako je važno da se zabavite i opustite, uživajući u lepom obroku ili filmu. Zajedničko putovanje može biti vežba povezivanja koliko i prilika da saznate stvari o svom partneru koje već ne znate, a romantični beg može biti upravo ono što vam je potrebno da udahnete novi život svom braku – objašnjava Kimberli.

BONUS VIDEO

 
Komentari (0)
Loading