Odustajanje nije bilo OPCIJA: Helen je sa 53. godine rodila dete, pokušavala je da zatrudni 25 godina

Vesti 06.06.2023 10:52 0

Majka iz Glazgova, u Škotskoj, prošla je kroz 21 neuspešnu vantelesnu oplodnju, koja je koštala skoro 124.500 dolara - pre nego što je konačno zatrudnela sa svojom ćerkom Dejzi Grejs.

shutterstock

Shutterstock

Nakon 25 godina pokušaja, Helen Dalgliš je konačno postala mama u 53. godini. Ova majka iz Glazgova, u Škotskoj, prošla je kroz 21 neuspešnu vantelesnu oplodnju, koja je koštala skoro 124.500 dolara - pre nego što je konačno zatrudnela sa ćerkom Dejzi Grejs, rođenom u septembru 2022.

Helen, koja pokušava da zatrudni od svoje 20. godine, priznala je da je počela da gubi nadu nakon što je toliko godina svog života provela pokušavajući da zatrudni, prenosi Daily Record..

„Kada konačno dobiješ to malo čudo, zaboraviš na 25 godina patnje“, rekla je, „Pogledala sam dole i moj stomak je postao sve veći i veći, i pomislila – da li sanjam?“ Čak i sada kada je gledam, mogu. Ne verujem da sam mama. To je nadrealno'. Helen je živela na Kipru sa svojim tadašnjim mužem kada je prvi put pokušala da zatrudni sa 28 godina. Međutim, na kraju su se vratili u Škotsku kada je paru dijagnostikovana 'neobjašnjiva neplodnost', uprkos testovima koji nisu pokazali komplikacije.


Oni su prošli prvu rundu veštačke oplodnje besplatno preko britanske NHS. Kada to nije išlo, uložili su ušteđevinu u lečenje neplodnosti. Za to vreme, doktor je uradio još testova i otkrio da transfer embriona nije uspeo jer je Helen imala veoma nagnutu matericu. Nastavila je da isprobava tretmane za plodnost - čak je probala i jajne ćelije donatora - i pretrpela je tri spontana pobačaja. Koliko god iskušenje bilo „emocionalno, fizički i finansijski” iscrpljujuće, Helen kaže da je znala da joj je suđeno da bude majka. „Ono što me je gurnulo napred je to što sam stalno viđala ovu bebu“, dodala je.

„Ponekad sam pokušavala da se isključim i govorila sam sebi – Prestani da kažnjavaš sebe i izlažeš svoje telo kroz ovo. Svaki put kada ne uspete da zatrudnite, vi ste apsolutno uništeni. To je kao smrt. Nekoliko nedelja bi bila u teškom stanju, a onda bi se oporavila i pokušala ponovo'.
 

Komentari (0)
Loading