Kada se BEBA rodi dobije sve, a MAMA ništa: Da li bi ovo trebalo da promenimo?

Vesti 10.06.2023 12:44 0

Majčinstvo donosi promene u odnosima i unosi potpuno novi pogled na život. Iako će mnogi potvrditi da je to jedna od najlepših stavri koja može da se desi svakoj ženi, manje se priča o tome koliko na početku stavri mogu da da budu i stresne i naporne

Kada se BEBA rodi dobije sve, a MAMA ništa: Da li bi ovo trebalo da promenimo?

Shutterstock

Generalno i uopšteno, rađanje dece donosi radost,a u celokupnoj situaciji, obično je svima nama fokus na bebi, a mnogo manje na majci. Da li bi to zaista trebalo da bude tako ili je vreme nešto da promenimo, pitanje kojim se bavi i jedna korisnica društvene mreže Tviter.

"Sad sam pročitala nesto kao kad se žena porodi beba dobije puno poklona, a mama uglavnom ništa. Bukvalno čak ni ja nisam razmišljala o tome, a ima toliko smisla zapravo, posebno sto kad se beba rodi uglavnom većina para od roditelja svakako ode na nju, jer sva oprema za bebu", komentar je koji je izazvao veliku pažnju.

Ubrzo su počele da se ređaju različite reakcije, i dok su neki priznali da ni sami nisu obratili pažnju na ovo, drugi su objasnili da je njihovo iskustvo ipak drugačije.

"Kuma treba svakog dana da mi se porodi i planiram da joj kupim nešto lepo ali konkretno i samo za nju, potpuno nevezano za bebu, baš zbog toga što na majku uvek svi zaborave A i bebi sam svakako svašta kupila", bio je jedan od prvih komentara, a kreatorka tvita je dodala da se ne seća kada se bebi išlo u posetu i kada se u isto vreme nešto kupovalo majci.

"Bravo, ovo je bas istina. Nedovoljno se prica o tome koliko je tesko zenama u tim trenucima, jer se uglavnom svi okolo ponasaju kao da se njihova svrha iscrpila radjanjem deteta, akcenat ide samo na bebu i stvarno svaka pažnja prema majci znaci mnogo", dodao je drugi pratiac.

tviter

printscreen/Tviter

 

Ovo je komentar koji je akcenat stavio na to da je značajna moralna podrška i pažnja, a da je manje važno šta ćete pokloniti u toj prilici. Većina komentatora se složila sa ovim mišljenjem, a bilo je i onih žena koje su istakle da je njihovo iskustvo drugačije.

"Imam drugarice koje misle kao i ti i stvarno sam baš svašta dobila i iskreno, baš sam se obradovala, značilo mi je što misle i o meni", "Kada smo došli iz porodilišta, suprug mi je poklonio prsten, mama i tata ogrlicu,sat i kovertu, kuma narukvicu a sačekali su me baloni i prepuna soba cveća. Svekar i svekrva pri prvoj poseti bisere. Prelepo, ali mi je iskreno bilo normalno, jer je i moja mama tako bila darivana", neki su od komentara koji idu u prilog tome da su se ipak neke stvari promenile.

Ipak, da ne rzmišlja svako na ovaj način, potvrdio je i komentar žene koja se deklarisala kao feministkinja, ali je istakla daj oj ove stvari nikada nisu pale na pamet i da je više razmišljala o tretmanu žena u bolnici, a ne nakon što istu napuste.

Da li ste vi nekada razmišljali o ovim stvarima i da li mislite da svaka žena nakon što se porodi treba da dobije pažnju, kako od porodice, tako i od svih bliskih ljudi.

 

Komentari (0)
Loading