"Zaista olakšava život, a jednostavno je": Mama otkrila trik kako uspavati i najnemirniju bebu

Olja Jelić Vesti 05.09.2023 19:05 0

Ovakvi će pokreti, rekla je ova mama, uspavati i 'najtvrdoglavije' bebe jer im je u tom položaju najudobnije, a najbolji je i za grčeve.

Uspavljivanje bebe

Shutterstock

Ovakvi će pokreti, rekla je ova mama, uspavati i 'najtvrdoglavije' bebe jer im je u tom položaju najudobnije, a najbolji je i za grčeve.

Nedavno je majka četvoro djece i osteopatkinja iz Dorseta Danijel Manton Keli na TikToku otkrila trik za smirivanje novorođenčadi koji se mnogima svideo. "Zaista olakšava život, a jednostavno je, svako ga može odmah usvojiti", rekla je. U svom je videu tako pokazala kako svoje najmlađe dete, Villijama, drži na jednoj svojoj ruci tako da je dečaku trbuh okrenut prema dole, dok istovremeno s njim i pleše njišući se lagano gore - dolje. 

Takvi će pokreti, rekla je, uspavati i 'najtvrdoglaviju' novorođenčad jer im je u tom položaju najudobnije. "Takođe, to je najbolji položaj i za grčeve; u situacijama kada beba jako plače, a nema nekog očiglednog razloga". A osim toga, pomažete joj i da se malo kreće", rekla je Danijel. "Kada se počnete ljuljati s jednom rukom na bebinoj guzi, videćete kako dete samo počinje mrdati nogicama". Dok su u materici pre rođenja, dodaje, bebe su 'zgnječene', posebno jako dugačke bebe.

 

 

"Zato preko dana radite ovu vežbu s prekidima", savetovala je drugim mamama i dodala: "Pogledajte Vilijama kako je srećan!". I zaista, bebica na snimku ima izraz lica kao da stvarno uživa. Otkako je postavljen, video je pregledan gotovo 100.000 puta, a mnogi su u komentarima pisali kako im je žao što nisu ranije saznali za ovaj trik. "Volela bih da sam ovo znala dok mi je sin bio novorođenče", napisala je jedna mama.

"I ja! Posebno kad mi je najmlađi bio beba. Tko zna, da je bio tako zadovoljan, možda bih kasnije imala još jedno, no ovako... Nema šanse!", priznala je druga i autorku nazvala 'šaptačicom bebama". A onima kod kojih trik nije upalio Danijel je predložila da razgovaraju s osteopatom kako bi videli što mogu učiniti. "Moja je beba imala grčeve do šestog mjeseca i uvek je plakala, čak i kad bismo ovo pokušali. Na žalost, posećivali smo samo pedijatre, a možda je specijalista zaista mogao učiniti više",napisao je jedan tata, a prenio Mirror.

 

Komentari (0)
Loading