Koje boje vam je auto? Psiholog otkriva kakva kola voze avanturisti, koja biraju pedantni ljudi i ko su najbolji vozači

Vesti 01.10.2023 22:10 0

Vozači sa narandžastim i žutim automobilima su druželjubivi, dok oni koji voze crvena kola daju prioritet akciji i strasti u svom životu. A kakvi ste vi ili vaš partner?

kola

Shutterstock

Kompanija za polovne automobile i psiholog za boje Suzi Šiazari istražila je šta boja automobila koju odaberete otkriva o vama.

- Oni koji imaju crni automobil - najtraženija boja na njihovoj veb stranici - očigledno traže bezvremeni stil koji odiše elegancijom i sofisticiranošću, kaže psiholog.

To takođe znači da ste verovatno pametan kupac, jer „automobili tamne boje skrivaju prašinu i prljavštinu duže od automobila svetlije, što znači manje odlazaka u perionicu”, primetila je ona.

- Ali ako imate beli auto, verovatno imate moderan, progresivan duh i možete da se prilagodite svakom izazovu koji je pred vama - prokomentarisala je. - Takođe ste pedantni i veoma organizovani, što je od vitalnog značaja kada je u pitanju to da vaš automobil bude besprekoran.

Što se tiče vlasnika sivih automobila, oni su često oprezniji i ne žele nužno da se ističu u gomili. Pošto ovi tonovi lako sakrivaju mrlje i više su funkcionalni nego upečatljivi, psiholog smatra da su vlasnici sivih automobila „mirni, racionalni i pragmatični“.

Što se tiče najboljih vozača, Suzi smatra da su to oni koji biraju kola plave boje.

- Hladna nijansa sugeriše da ste osoba kojoj putnici mogu verovati da će se bezbedno i dobro provesti i da verovatno imate opušten, hladan temperament - naglasila je ona. - Vozači crvenih automobila daju prioritet akciji, strasti i moći u životu - dodaje Suzi. - Oni brzo reaguju, samouvereni su i ne plaše se da budu viđeni. Dinamični su, uživaju u avanturama i snažnim emocijama i buntovnog su duha – naglasila je.

Međutim, razumeju važnost bezbednosti za volanom.

– U stvari, crveni automobili su među najbezbednijim na putu jer ih je lako uočiti u saobraćaju – prokomentarisala je ona.

Oni sa narandžastim i žutim automobilima, s druge strane, druželjubivi su, vole da budu za volanom, a po tmurnom danu verovatno će uključiti radio i pevati omiljene pesme.

Ako niste oduševljeni nijednom od onih konvencionalnijih boja, verovatno ste tip vozača koji voli da se ističe na putu.

Komentari (0)
Loading