Strast na usta ulazi: Hrana koja će začiniti odnos sa partnerom i rasplamsati vatru u krevetu

Vesti 15.10.2023 20:05 0

Hrana ima veliki uticaj na intimni život, jer deluje na hormone, hemiju mozga, nivo energije i stresa. Neke namirnice popravljaju raspoloženje, druge poboljšavaju cirkulaciju ili povećavaju libido.

ljubav

Shutterstock

Evo šta treba da jedete ako želite da začinite ljubavni život:

Semenke bundeve

Bogate su cinkom koji povećava plodnost i libido. Bogate su i omega 3 masnim kiselinama koje pročišćavaju arterije i kapilare, čime se poboljšava protok krvi u sve delove tela, pa i u polne organe.

Ljuta paprika

U ljutoj paprici se nalazi supstanca kapsaicin koja utiče na oslobađanje endorfina u organizmu, hormona koji privremeno stvara uzbuđenje i popravlja raspoloženje.

par

Shutterstock

 

Celer

Celer sadrži muški hormon androsteron koji izaziva uzbuđenje kod žena. Smatra se da se on oslobađa posle jela, kroz znojenje, i da deluje kao feromon, što kod žena podstiče strast. Zato se smatra ženskim afrodizijakom.

Cimet

Ovaj začin vremenom povećava želju za intimnim odnosom. Smanjuje visok nivo šećera u krvi, koji ograničava cirkulaciju do reproduktivnih organa. Ne deluje trenutno, ali ima dovoljno razloga da stavite kašičicu cimeta u jutarnju kafu ili čaj.

Ljubavni par

Shutterstock

 

Čokolada

U čokoladi sa velikim procentom kakaoa ima mnogo sastojaka koji podstiču želju za intimnim odnosima, kao i osećaj zadovoljstva i sreće. Jedan od njih je feniletilamin koji se smatra „hemikalijom ljubavi” i stvara osećanja uzbuđenja, privlačnosti i euforije. Kakao daje energiju i podstiče stvaranje polnih hormona.

Med

Pomaže telu da iskoristi estrogen. Istraživanja su pokazala da ovaj mineral može i da poveća nivo testosterona u krvi, hormona koji je odgovoran za stvaranje želje za intimnim odnosima i kod muškaraca i kod žena. Pored toga u medu ima B vitamina neophodnih za testosteron.

Komentari (0)
Loading