Roditelji da obrate pažnju: Kada dete zaspi, a vi okrenete leđa, jedna stvar može biti kobna

Vesti 28.10.2023 19:46 0

Stručnjakinja je podelila koristan savet...

beba

Shutterstock

Većina roditelja ostavlja noću vrata dečje sobe otvorena, kako bi lakše čula svoju decu ukoliko se probude. Međutim, stručnjakinja za sigurnost dece dr Nes upozorava da bi vrata od sobe uvek trebalo da budu zatvorena.

Na TikToku je objavila fotografije dve spavaće sobe u istoj kući i to nakon što ih je požar zahvatio.

Jedna izgleda netaknuto, dok je druga izgorela do temelja. Vrata prve sobe bila su zatvorena, dok su u drugoj sobi ostala otvorena, piše Index.hr.

 

 

"Ovde možete jasno da vidite razliku između držanja vrata spavaće sobe otvorenima ili zatvorenima u slučaju požara. Ovde se radi o požaru u istoj kući", rekla je, te dodala:

"Ako vrata su vam vrata zatvorena, smanjujete količinu ugljen monoksida koja ulazi u spavaće sobe kada izbije požar. Zatvorena vrata smanjuju toplinu koja je u prostoriji, povećavaju količinu kiseonika, što povećava šanse za preživljavanje i vreme koje imate da spasite ukućane", istaknula je.

Njene objave skupile su hiljade lajkova i pohvale mnogih roditelja koji su priznali da nisu imali ideju da rade tako ozbiljnu grešku kada vrata dečijih soba noću ostavljaju otvorenima. 

 

Bonus video:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading