Kako od zabrinute majke do žene sa fantastičnom biznis idejom: Inspiraciju je dobila zbog svog deteta sa lošim životnim predispozicijama

Tamara Dronjak Vesti 26.12.2023 12:28 0

Tim koji je zastupao Viki je bio sačinjen od žena koje su pre svega bile pozitivne, koje su stvorile mesto gde se svako može osetiti kao kod svoje kuće

majka i dete

Printscreen/Facebook

Viki Digens se nadala da će imati lagan  porođaj u vodi, ali kada joj je počeo porođaj zadobila je teže komplikacije zbog kojih je hitno prebačena u bolnicu. Naime, 24. marta 2020. godine, u prvim danima korone, kada je sve bilo u haosu, Viki nije očekivala da će njen porođaj početi. Nakon dugih 24h otežanog porođaja, rodila se njena ćerka Sofija koja je hitno prebačena na odeljenje za specijalnu negu. Tada su Viki i njenom vereniku Endiju dostavljene neke neočekivane vesti. Sumnjalo se da njihova Sofija ima Daunov sindrom ali bile su potrebne dodatne analize kako bi se to potvrdilo.

„Endiju nije bilo dozvoljeno da ostane nakon porođaja, a mojoj porodici i prijateljima nije bilo dozvoljeno da me posete“, prenosi ona za Metro.uk. Takođe prenosi da se osećala jako usamljeno i izolovano jer je bila sama u bolnici, daleko od svoje ćerke. Međutim poziv koji je obavila sa svojim ocem dao joj je neizmernu snagu, jer je njen otac u mladosti često boravio sa decom koja imaju sličan problem.

 


Nakon samo tri dana, Viki je dobila Sofijine rezultate koji potvrđuju Daunov sindrom. U tom trenutku se osetila kao da joj se svet ruši jer se plašila za život svog deteta na osnovu brošure koju je čitala. U toj brošuri je bilo navedeno da deca sa tim invaliditetom ne mogu imati uspeha u životu. Uprkos tome, Viki i njen verenik odlučili su da neće limitirati život njihove ćerke samo zato što se ne uklapa u ,,normalan" svet.

Iz te jake želje da njeno dete ima bolju budućnost i pre svega ljubavi prema svom detetu, Viki je bila inspirisana i pokrenula je sopstveni biznis. Kako je Sofija bila izuzetno inteligentna i nije imala poteškoće koje su bile očekivane, njena majka je stekla još veću hrabrost u pokretanju lajfstajl brenda.

Tim koji je zastupao Viki je bio sačinjen od žena koje su pre svega bile pozitivne, koje su stvorile mesto gde se svako može osetiti kao kod svoje kuće. Mesto gde je svakome pružena prijateljska ruka.

Viki je takođe inspirisala mnoge roditelje da ne pokušavaju da zamisle fizički izgled svoje dece, jer ona su baš onakva kakva trebaju da budu. Potrebno je pomoći im da postignu sve što žele i ako je potrebno možda malo više energije i vremena.

 

 

 

Komentari (0)
Loading