Naj mama Srbije: Miljana (25) je u razmaku od godinu dana rodila dva para bliznakinja, ovako izgleda život sa 4 devojčice

Olja Jelić Vesti 07.01.2024 20:00 0

Ako ste našili partnera s kojim želite porodicu, nemojte da čekate ni bolji posao, ni veći stan... Odmah krenite u akciju

Porodica Miljane Uljarević

Foto Alo

Miljana Uljarević i Stefan Kerkez iz Plandišta su roditelji dva para bliznakinja. U roku od godinu dana dobili su četiri ćerkice, Petru (4) i Melinu (4), a zatim i Dariju (3) i Angelinu (3). Kada je ostala trudna prvi put, saznanje da čeka blizance ju je zateklo, a kada je ultrazvuk i drugi put pokazao duplu trudnoću, usledio je potpuni šok, uprkos tome što i Stefan ima brata blizanca.

- Prvi put smo bili iznenađeni, a drugi put smo zanemeli. Posle nekog vremena smo se privikli na činjenicu da ćemo imati duple bliznakinje. U drugoj trudnoći je bilo malo komplikacija, ali je na kraju sve bilo kako treba - ispričao nam je Stefan (29), koje se bavi transportom.

- Stvarno nisam zamišljala sebe kao mamu blizanaca, iako mi je čak moja majka jednom prilikom rekla: „Zamisli da rodiš blizance“. Kad sam prvi put saznala da sam trudna, blizanci mi nisu bili ni na kraj pameti. Drugi put doktorka je prvo videla trojke, e to mi je bio veliki šok. Kada je rekla da su ipak dvojke, bilo mi je lakše - rekla nam je kroz osmeh Miljana (25).

Porodica Miljane Uljarević

Foto Alo

 

Bliznakinje, a skroz različite

Miljana kaže da se u prvoj trudnoći baš nauživala. Sve vreme je koristila za sebe i supruga.

- Druga trudnoća je za mene bila mnogo teža. Petra i Melina su imale tri meseca kad sam ostala trudna. Kad imaš dve male bebe i stomak do zuba, jako je teško. Nisam imala vremena ni za šta. Baš sam se namučila - iskreno kaže Miljana.

Miljana priča, a i sami smo se uverili kada smo ih posetili da su sve četiri devojčice potpuno različite.

- Sa svakom od njih je potreban drugačiji pristup i način komunikacije. Kod jedne radi pohvala, kod jedne radi kritika, kod treće blaga pretnja... Ne mogu da kažem koja je najmirnija ili najnestašnija jer svaka ima svoju žutu minutu. Rečju, koliko su različite, toliko su i slične - priča.

Porodica Miljane Uljarević

Foto Alo

 

Sve rade zajedno

Kada su kućni poslovi i briga o devojčicama u pitanju, Miljana i Stefan to rade zajedno. Ne dele poslove na muške i ženske, nego svako radi ono što se u tom trenutku mora. Stefan i hrani i kupa i uspavljuje devojčice. Ipak, nešto mu baš teško pada.

- Nije mi problem da ostanem sam s njima, ali najveći problem mi je presvlačenje. Tu se nikako ne snalazim - rekao nam je kroz osmeh Stefan.

Na pitanje da li planiraju još dece i da li priželjkuju sina, jednoglasni su.

- Iskreno, ne planiramo. Nikad nisam razmišljao u tom pravcu, u smislu daj bože da bude muško. Miljana mi je jednom prilikom i rekla da treba da budem srećan što imam četiri ćerke jer nisam za mušku decu - ispričao je Stefan, a Miljana dodala da je jako privržen otac i da devojčice iz njega izvlače sve najbolje.

 

Devojčice imaju veoma neobična imena

- Za Petru je Stefan bio zadužen, video je to ime na paketu brze pošte, spojio sa prezimenom Kerkez i odluka je pala. Melina je dobila ime tako što sam na Guglu ukucala „najlepša ženska imena“ i baš to ime sa najlepše slagalo sa prezimenom - kaže Miljana.

- Za Dariju i Angelinu sam ja zaslužan. Tad se pojavila pevačica Angelina, a za ime Darija smo se odlučili jer su Petra i Melina volele pesmu „Darja“ od Bajage - ispričao je Stefan.

 

Biće strogi prema zetovima

Stefan, kao i većina očeva, već sada pomalo strahuje od trenutka kada će devojčice porasti i kada će momci početi da opsedaju njihovu kuću. Da li će biti strog i zahtevan prema ćerkama i budućim zetovima?

- Gledaću da sa njima imam drugarski odnos, ali će uvek postojati doza strogoće, da budem autoritet. Sigurno neću biti od onih koji baš sve dopuštaju -  rekao je Stefan kroz smeh.

 

Dok su devojčice bile bebe, najviše je trpeo njihov društveni život.

- Mnogo je lakše kad one idu u vrtić, prepodne iskoristimo za sebe ili za druženje. Moja majka je tu da pripomogne, kao i Stefanovi roditelji. Trudimo se da imamo vreme za sebe, da možemo da popijemo kafu na miru i da se vidimo sa prijateljima.

Miljana i Stefan su divan primer mladih ljudi koji su se odlučili za veliku porodicu. U današnje vreme kada se parovi jedva odluče da imaju i jedno dete, njihova priča je prava inspiracija za sve.

- Ako ste našili partnera s kojim želite porodicu, nemojte da čekate. Ni bolji posao, ni veći stan, nego odmah krenite u akciju. Da, jeste teško i jako odgovorno, ali nema ništa lepše kada dođete kući a tamo vas dočekaju ove prelepe okice koje su jedva čekale da vas vide - kaže Stefan.

 

Darija se mnogo namučila

Druga trudnoća Miljani je bila jako teška. Darija i Angelina rođene su nekoliko nedelje pre termina. Darija je imala samo 1.250 g i rođena je s nagnječenjem glave. Na sreću, sve je dobro prošlo. Ipak, kada su malo porasle, u parkiću se dogodila nezgoda.

- To je bio najteži period našeg života. Darija je pala na glavu sa tobogana, životno je bila ugrožena duže od nedelju dana. Prognoze bile strašne, rekli su mi da će imati posledice. Ali ja nisam želela da verujem u to. Danas je Darija zdrava i vesela devojčica. Pravi borac.

 

Miljana je naša Naj mama

Miljana Uljarević je na drugoj konferenciji Asocijacije mama Srbije zasluženo ponela titulu „Naj mama Srbije“. Kao mama dva para bliznakinja koje su rođene u razmaku od godinu dana ona je lep primer u današnje vreme. Tokom primanja nagrade izjavila je da se pronašla u pričama koje je čula na panelu. Zahvalila je Asocijaciji mama i portalu Najžena na nagradama koje su dobili i što su omogućili ljudima da upoznaju njihovu šestočlanu porodicu. Poklone za „Naj mamu Srbije“ i njene devojčice obezbedili su: Rim group, Worts team i hotel „Stara planina“.

 

 

 

Komentari (0)
Loading