Njen video pogledalo 22 miliona ljudi: Mama otkrila šta se događa kada deca dugo gledaju televiziju

Vesti 26.02.2024 18:04 0

Majka dvoje dece je pokazala u video snimku stvarno delovanje televizije na decu, a mnogi roditelji je razumeju.

deca

Shutterstock

Jedna mama je postala viralna nakon što je otkrila stvarno delovanje televizije na decu, a mnogi roditelji priznali su da je razumeju. Deleći svoja razmišljanja na Instagramu, ona se našalila da "ako deca provode previše vremena ispred ekrana, mame imaju mnogo više slobodnog vremena za obavljanje kućnih poslova".

Nakon što je njen snimak dece koja sede ispred TV postao viralan sa više od 22 miliona pregleda, majka je za „Newsweek“ izjavila da samo deli stvaran život.

"Ljudi kažu da odgajamo ’iPad’ decu. Sećam se koliko mi je bilo teško kada je moje prvo dete bilo beba. Bila sam pod pritiskom istraživanja o štetnosti ekrana i jednostavno sam preživljavala dane. Krivica je iscrpljujuća, ali biti mama je najteži posao na svetu i moramo normalizovati stvari koje nam mogu pomoći da obavimo zadatke ili da predahnemo", objasnila je majka.

 

 

Iako ova majka nije stroga kao pre kada je reč o provođenju vremena pred ekranom, i dalje ima pravila koja njena deca, stara pet i osam godina, moraju da poštuju. Radnim danima obično ne gledaju televiziju jer su zauzeti školom i drugim aktivnostima, ali vikendom je opuštenije i mogu pogledati film ili dva. Takođe, majka ih podstiče da se igraju koristeći aplikacije za učenje koje pomažu njihovom razvoju.

Što preporučuju stručnjaci?

Američka pedijatrijska akademija (AAP) podstiče roditelje da ograniče detetovo vreme pred TV ekranom i da ne dozvoljavaju deci mlađoj od 18 meseci da gledaju televiziju. Deca od 2 do 5 godina ne bi trebalo da budu više od jednog sata dnevno pred ekranom. Onima od pet godina teže je ograničiti to vreme, ali roditeljima se savetuje da pripaze da to ne ometa razvoj, san, fizičku aktivnost ili društvene interakcije dece.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading