O intimnom životu uče tek na dan VENČANJA: Surova pravila pravoslavnih Jevreja o životu i braku

Vesti 25.04.2022 09:00 1

Jedinu lekciju o se*sualnom obrazovanju dobijaju kada se venčaju - i to samo mladoženja. Takozvani "se*sualni savetnik" bukvalno mu daje neka neophodna uputstva. Onda ostaje sam sa svojom ženom

O intimnom životu uče tek na dan VENČANJA: Surova pravila pravoslavnih Jevreja o životu i braku

Shutterstock

Štaviše, se*s im je dozvoljen samo kako bi napravili decu. Pravoslavni Jevreji imaju ih do deset tokom celog života.

Naše društvo je otvoreno za sve opcije u ime slobode svih. Demokratija nam garantuje ne samo pravo izbora načina na koji provodimo svoje živote ili političkih izbora.

Međutim, postoje zajednice koje svojim članovima nameću pravila ponašanja koja su osnova njihovog funkcionisanja u datoj zajednici. Indoktrinirani od malih nogu, smatraju ih moralnim normama. Standardi koji im garantuju ne samo priznanje, već i osiguravaju da žive prema Božjim zapovestima.

To je slučaj u zajednicama u kojima je ekstremizam odrednica života. Ekstremizam nije ništa drugo do doktrina ili ponašanje za koje vernici smatraju da je jedino ispravno i za koje ne vide alternativu. Oni misle da imaju jedinu istinu o tome kakav je svet i kako da živite svoj život. U slučaju verskog ekstremizma, radi se o prepoznavanju jednog ili drugog oblika božanskog otkrivenja, čije je pismeno ili usmeno prenošenje jedino valjano i istovremeno čini koncept zemaljskog života.

To je slučaj sa pravoslavnim Jevrejima. Judaizam je religija svih Jevreja. Judaizam priznaje se*s samo kao deo bračne veze. Takođe, jevrejska tradicija govori o seksualnim odnosima samo u braku, samo kao cilj razmnožavanja. Ovi odnosi zahtevaju obostranu saglasnost supružnika i moraju se odvijati s ljubavlju, blagošću..

Na dan venčanja "se*sualni savetnik" daje mladoženji neke informacije

O intimnom životu uče tek na dan VENČANJA: Surova pravila pravoslavnih Jevreja o životu i braku

Shutterstock

 

Se*s je generalno tabu u ovoj zajednici. Mladi pravoslavci neće saznati ništa o ovome od svojih roditelja. S obzirom na to da većina pravoslavnih ljudi ne priznaje savremenu tehnologiju, Internet neće dati odgovor. Pravoslavci i ultrapravoslavci, da bi izbegli kontakt sa oskrnavljenim svetom, ne mogu da idu u bioskop, gledaju televiziju ili koriste internet.

Jedinu lekciju o se*sualnom obrazovanju dobijaju kada se venčaju - i to samo mladoženja. Takozvani "se*sualni savetnik" daje neka neophodna uputstva.

- Svi položaji su prihvatljivi, ali naši Mudraci kažu da je najbolji položaj kada je čovjek gore. To omogućava veću fuziju.

Brak bez se*sa -zašto su odustali?

Brak se obično zaključuje na osnovu prezentacije budućih supružnika (shiddou h). Ranije nepoznati pojedinci se međusobno upoznaju, a pre toga se često uzima u obzir njihovo porodično stablo. Brak se sklapa u mladosti, najčešće uz učešće posrednika (Shadkhan) odgovornog za pronalaženje najboljeg izabranog.

Zabranjen je kontakt sa drugim muškarcem osim mužem

Žena je pod očevim autoritetom sve dok se ne uda. Tada muž preuzima ulogu. Mora pokrivati kosu, ruke i noge do zglobova. Zabranjen je kontakt sa drugim muškarcem osim mužem. Žena nikada ne sme biti sama sa drugim muškarcem. Ovo se odnosi i na muškarce koji ne mogu biti sami sa drugim ženama.

Uopšteno, proučavanje svetih pisama je posvećeno muškarcu i ženi. Pravoslavne porodice imaju koristi od finansijske podrške izraelske države. Međutim, to ima svoje granice. Zato je od 2007. godine u Izraelu zaposlenost u porastu (30%) među pravoslavnim muškarcima.

Odlika pravoslavnih je neprijateljstvo prema nauci. Jedina Istina za njih sadržana je u Talmudu. Sve češće, međutim, "savremeni pravoslavci", usamljeni, tražeći drugu polovinu, sami traže svoje izabranike. S tim u vezi se čak pojavio i termin "spid dating", koji je rođen među pravoslavnim Jevrejima na Upper Vest Sideu u Njujorku. 

Pravoslavne jevrejske porodice imaju u proseku 5 do 10 dece (jevrejska porodica je imala prosečno sedmoro dece 2005. godine).

Samo muškarac može da traži razvod

Jezik im je jidiš, pohađaju odvojene škole, konsultuju se sa svojim lekarima, rešavaju međusobne sporove, jedu samo hranu iz jevrejskih supermarketa. Oni dobijaju versku nastavu koja nema nikakve veze sa obrazovnim programom američkih škola.

Venčanje je takođe često i pitanje razvoda. U slučaju pravoslavnih, samo muž može zahtevati raskid braka. Građansko razvedene žene ne mogu se ponovo venčati prema verskim zakonima sve dok im bivši muž ne da tzv "Guett", što je pisani čin u kojem se razvodi od svoje žene. Ako to nije slučaj, razvedeni se i dalje smatraju parom prema jevrejskoj tradiciji. Žena se neće moći ponovo udati. Ako je i dalje u vezi sa drugim muškarcem (Jevrejin ili ne), ova činjenica će se smatrati izdajom.

Se*s? Da, ali samo radi stvaranja dece

Talmud precizira da su se*sualni odnosi pravo žene i dužnost muškarca. Zbog toga bi trebao se*sualno zadovoljiti svoju ženu. Žena može zatražiti razvod ako joj muškarac ne pruži zadovoljstvo na koje ima pravo. Zabranjena je prevencija trudnoće i homoseksualnost. Pravoslavni ili ultrapravoslavni Jevreji otišli ​​su dalje sa ograničenjima u ovoj oblasti. Pravoslavni Jevreji su verni rečima datim Mojsiju na Sinajskoj gori.

Za njih je od Talmudskih zapisa važniji jevrejski zakon (Halacha) koji reguliše čitavu sferu svakodnevnog života - od hrane do načina oblačenja. Takođe uključuje i intimnu sferu. Se*sualni kontakt je zabranjen pre braka. Se*s, da, ali samo radi pravljenja dece, kako je Božja zapovest. Treba zapamtiti da rabini imaju izuzetne moći u tumačenju Božjih zapovesti.

Biti muškarac u pravoslavnoj ili ultrapravoslavnoj zajednici znači prihvatiti i slediti prakse koje su za neke ne samo nezamislive, već iznad svake logike ljudskog ponašanja.

Pravoslavni jevrejski dečaci uče se da brinu o fiziološkim potrebama bez dodirivanja, a od 13. godine nose posebne gaćice koje im omogućavaju da ispune ovu potrebu bez dodira. U slučaju erekcije, dečaci bi trebalo da "zabiju nokte u noge, stanu na pete, prepuste se vežbama opuštanja, duboko udahnu, skoče i zatim brzo hodaju". Naravno, masturbacija je zabranjena. Dužnost čoveka je da svojoj ženi daje potomstvo. Bez obzira na to da li ih već ima ili ne.

Samozadovoljstvo koje je počinila žena tretira se malo blaže, ponekad se čak i prihvati. Prihvatljivo je ako je usmereno na samospoznaju, uključujući i sopstvene seksualne potrebe, o čijoj potrebi će moći da obavesti svog partnera.

Vredi imati na umu da 11 odsto. od 8 miliona stanovnika Izraela, su pravoslavni Jevreji.

BONUS VIDEO

Komentari (1)
Loading
Cvele
25.04.2022 11:01

Jevrejin ne moze da bude "PRAVOSLAVAN"