Naša glumica je igrala u čuvenim Bondovim filmovima: Nije znala ni reč na ENGLESKOM, a jedan muškarac je bio njena "ulaznica" za HOLIVUD

Vesti 30.10.2021 12:45 0

Domaćoj javnosti je potpuno promaklo da je naša glumica igrala čak dve uloge u čuvenim akcionim filmovima o agentu 007

Naša glumica je igrala u čuvenim Bondovim filmovima: Nije znala ni reč na ENGLESKOM, a jedan muškarac je bio njena "ulaznica" za HOLIVUD

Printscreen/Youtube

Srpska glumica, Nađa Poderegin imala je dve role Bondovim filmovima, prvo u filmu "Iz Rusije s ljubavlju", pa onda u čuvenom "Goldfingeru".

Prvo je glumila ljubavnicu Pedra Armandarisa koji je tumačio lik saveznika Džejms Bonda, a interesantno je to što je ovo bio drugi film u kojem je Šonu Koneriju igrao čuvenog špijuna.

- Pedro Armandaris odigrao je poslednju ulogu u filmu "Iz Rusije s ljubavlju". On je za vreme snimanja već bio jako bolestan i kasnije su mnoge scene s njim izbačene. Prvi put se osmehnuo na snimanju kada sam mu rekla da sam ga gledala u filmu 'La Perla', još kao studentkinja u Jugoslaviji - ispričala je Nađa ranije za medije.

Međutim, prava prekretnica u Nađinoj karijeri bila je rola u drugom filmu o Bondu, to jest u filmu "Goldfinger" koji je na kraju zaradio i Oskara za zvučne efekte.

Međutim, ono što je našoj glumici ostalo zapečaćeno u sećanju jeste bio harizmatično Šon Koneri koji je uvek bio spreman da pomogne kolegama na setu.

- Iz tog doba u sećanju mi je ostala i jedna anegdota. Vozač koji me je vozio na snimanja, zamolio me je da uzmem autogram od Šona. Pokucala sam na njegova vrata i zamolila za autogram. U šali je rekao da može, ali ako dobije poljubac. Odgovorila sam da ću pozvati šofera da ga poljubi - ispričala je glumica kroz smeh. 

Naša glumica je igrala u čuvenim Bondovim filmovima: Nije znala ni reč na ENGLESKOM, a jedan muškarac je bio njena

Printscreen/Youtube

 

 

Doduše, pre nego što je postala, može se reći, Bondova devojka Nađa je morala da prođe kroz mnogo toga. Porodicu Poderegin Drugi svetski rat zatekao je u Kraljevu, a glumica i njena mlađa sestra su tada ostale bez oca!

- Nemci su te 1941. u Kraljevu streljali na hiljade civila. Među njima je bio i moj otac, naučnik i profesor Poljoprivredne škole. Nudili su mu spas, jer je bio ruski emigrant, ali on nije hteo da istupi i ostao je ispred puščanih cevi sa svojim sunarodnicima. Tada sam imala devet, a moja sestra Jelena četiri godine - ispričala je Nađa Poderegin.

Kako je njeno odrastanje nadalje izgledalo nije poznato javnosti, međutim, poznati su mnogi detalji o njenom početku u filmskoj industriji.

Kao na primer, prvu veću ulogu dobija u filmu "Kuća na obali" iz 1953, u jednoj od prvih srpsko-nemačkih koprodukcija, gde je i upoznati budućeg supruga, Poljaka Majkla Šrajbera, bivšeg padobranca. Iako je dugo snimala filmove po nemačkim studijima, život i muž su je odveli u London.

Međutim, tada je nastao problem! Naime, Nađa nije znala ni jednu reč na engleskom, ali pošto se zainatila uspela je da ga savlada - a ovaj uspeh joj je na kraju doneo i uloge lepih dama u špijunskim filmovima.

Nađa Poderegin je preminula šestog april 2019. godine u Londonu, gde je provela veći deo života.

Komentari (0)
Loading