"Dok su svi iz porodilišta iznosili decu, ja sam izašla praznih ruku": Bolna ISPOVEST, poznate šminkerke koja je izgubila blizance

Vesti 14.12.2022 10:23 0

Nekadašnji fudbaler Sarajeva i Veleža, Ajdin Nuhić i njegova supruga Merjem doživeli su veliku porodičnu tragediju

"Dok su svi iz porodilišta iznosili decu, ja sam izašla praznih ruku": Bolna ISPOVEST, poznate šminkerke koja je izgubila blizance

Printscreen/Instagram

Bosanska šminkerka Merjem Nuhić, poznatija kao Ters Bosanka, nakon godinu dana progovorila je o gubitka njenih prevremeno rođenih blizanaca.

Porođaj i samo donošenje deteta na svet nešto je od najlepših stvari na svetu. Međutim  za hiljade i hiljade mama je početak najtežeg perioda u životu, strepnje, straha i suza.

 

 

Svaka beba rođena pre punih 37 nedelja gestacije se smatra prevremeno rođenom bebom.

Naime, Merjem i njen suprug Ajdin prošle godine u maju trebali su da postanu roditelji devojčice i dečaka, ali spletom nesretćnih okolnosti, par je nakon prevremenog porođaja u februaru, nažalost, izgubio bebe.

- Sećam se prve doživljene traume. Trebalo je da to bude običan pregled. Otišla sam kod ginekologa kako bih uzela bris, a ona je odjednom skočila i rekla "Ti se porađaš" Muž i ja smo trčali do parkinga i za dva minuta bili na Koševu -, ispričala je u svojoj objavi.

Nakon toga, Merjem su uzeli telefon i, kako kaže, nije imala komunikaciju sa spoljašnjim svetom, a blizu nje nisu pustili ni njenog supruga, što joj je najteže palo.

 

 

- Kada sam tada ostala u bolnici, svako jutro sam se budila u čudu, nisam mogla da prihvatim realnost i shvatim što sam tu. Mazila sam svoje bebice i govorila im 'Strpite se još malo i idemo kući' u nadi da će se to uskoro desiti. Tešila sam sebe i skrivala istinu - napisala je.

 

 

- Sledećih mesec dana nikog nisam videla. Dok su svi iz bolnice iznosili decu i trčali u zagrljaj svojoj porodici, ja sam izašla praznih ruku i bolnog srca, a svoju decu sledeći dan spustili smo u grob. Taj trenutak zasigurno će biti nešto sa čim ću se buditi i ići da spavam do kraja svog života - objasnila je Merjem.

 

 

Nakon što se fizički oporavila od porođaja, došao je dan kada mora da ustane i stane pred ljude.

- Shvatila sam da se tek tada susrećem s hrabrošću. Prvi put kada sam videla sve te poglede na sebi koje i danas vidim, svaki put bi me prošla jeza. Nikad nisam volela ulogu žrtve - bila je iskrena Merjem.

- Trebalo mi je vreme da upoznam novu sebe, da se isplačem, odbolujem, budem ponovo nasmejana. Nisam želela da me gledaju praznu i uništenu. Želela sam da se oporavim. Teško je bilo svako jutro, i danas, ali to je život - dodala je.

 

Komentari (0)
Loading