Dva meseca posle POROĐAJA, Adrijana Lima izgleda kao AVION: Od ove DIJETE kilogrami se sami TOPE!

Vesti 11.02.2023 09:39 0

Ova dijeta je poznata po tome što za kratko vreme možete veliki broj kilograma

Dva meseca posle POROĐAJA, Adrijana Lima izgleda kao AVION: Od ove DIJETE kilogrami se sami TOPE!

Shutterstock

Adriana Lima i njen partner filmski producent Andre Lamers dobili su sina Sajana 29. avgusta prošle godine. Sajan je njeno treće dete. Pored njega, Lima je majka dve devojčice Sijene i Valentine, koje ima sa srpskim košarkašem Markom Jarićem.

Lima je nakon trećeg porođaja vrlo brzo skinula višak kilograma - za manje od dva meseca izgledala je savršeno i prošetala po modnoj pisti na jednoj reviji.

Ona se pridržavala keto dijete, koja se bazira na minimalnom unosu ugljenih hidrata. Pored toga, potrebno je povećati unos zdravih masnoća.

Na dnevnom nivou, potrebno je uneti 75% masnića, 20 procenata proteina i samo 5% ugljenih hidrata. Zapravo,  keto dijeta je koncipirana tako da podrazumeva ishranu namirnicama sa visokim procentom masti, i jako niskim sadržajem ugljenih hidrata. Ona deluje tako što telo ulazi u stanje ketoze, u jetri, kako bi masti počele da se koriste kao izvor energije.

Ketoza zapravo predstavlja prirodan proces koji telo pokreće kako bi nam pomoglo da preživimo u trenucima kada gladujemo. Za vreme ovog procesa proizvodimo ketone, koji nastaju od razlaganja masti u jetri. Keto dijeta ima za cilj da isforsira ovaj proces, odnosno da telo dovede u ovo specifično metaboličko stanje, ne gladovanjem, već smanjenjem unosa ugljenih hidrata. Osim što doprinosi mršavljenju, studije su pokazale da ketogena dijeta može doprineti poboljšanju stanja kod obolelih od dijabetesa.

Ovu dijetu ne možete započinjati i prekidati kada vi hoćete. Da bi ona bila delotvorna, telo mora da uđe u stanje ketoze i tek onda počinje gubitak kilograma. Telo dolazi u ovo stanje najranije posle 2 dana od početka dijete, a najkasnije posle 7. Ovo zavisi od vašeg organizma.

 

Komentari (0)
Loading